Singapur'dan otonom kolluk kuvvetleri... Robotlar test amaçlı olarak kamusal alanda denetime çıkacak

Singapur, kolluk kuvvetlerinin yükünü azaltmak amacıyla kullanılacak otonom robotları sokakta, halka açık alanlarda test etmeye hazırlanıyor. Üç haftalık deneme sürecinde robotlar, yasak alanlarda sigara içme ya da Kovid-19 tedbirlerine uyulup uyulmadığı gibi konularda tespitlerde bulunacak.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Singapur, halka açık alanlarda devriye gezmek ve sosyal alana karşı olumsuz davranışları engellemek için robotları test etmeye başladı.

Aksam.com.tr'nin bangkokpost.com'dan aktardığı habere göre, Singapur Bilim ve Teknoloji Ajansı, dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olarak gösterildiğini bildirdiği Singapur'da, Kovid-19 güvenlik önlemlerini hiçe sayma, yasak alanlarda sigara içme ve bisikletlerin uygunsuz şekilde park edilmesi gibi kötü davranışları tespit etmek için iki otonom robotu duyurdu.

Ajans, Xavier adlı devriye robotunun, kötü sosyal davranışları tespit edebilen ve komuta-kontrol merkezine gerçek zamanlı uyarıları iletebilen kameralarla donatıldığını ifade etti.

Test, Singapur'un merkezinde yaya trafiğinin yoğun olduğu bir bölgede gerçekleşecek.

Ajans, üç haftalık deneme süresince, robotların halkı uygun davranış konusunda eğitmek için gözetleme ve mesajlar sergilemek için kullanılacağını belirterek gelecek için "yaya devriyeleri için gereken insan gücünü azaltacağı ve operasyon verimliliğini artıracağı için kamu görevlilerinin çalışmalarını destekleyecektir." açıklamasında bulundu.