Silahlı İHA'lara sipariş yağıyor

Silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2'ye ilgi artıyor. Baykar Teknoloji Lideri Başkanı Selçuk Bayraktar, “Zaman zaman talepleri yetiştirmekte zorlanıyoruz” dedi.

Baykar Teknoloji Lideri Başkanı Selçuk Bayraktar, silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2'ye ilginin büyük olduğunu belirterek talebe yetişemediklerini söyledi. Başkanlığını yaptığı Teknofest kapsamında Tuz Gölü'nde düzenlenen Roket Yarışları'nı izlemek için geldiği Aksaray'da soruları yanıtlayan Bayraktar "İnsansız hava araçlarımıza tüm dünyadan büyük bir ilgi var. Özellikle İdlib ve Azerbaycan Karabağ harekatlarından sonra bu ilgi çok arttı" dedi.

Bayraktar "Aslında Bayraktar TB2 insansız hava aracımız İdlib harekatına (Bahar Kalkanı Harekatı), Zeytin Dalı Harekatı'na, Fırat Kalkanı Harekatı'na ve son olarak da Azerbaycan'daki harekata katıldığından dünyadan yoğun bir ilgi var hatta Bayraktar TB2 için 'zaman zaman talepleri yetiştirmekte zorlanıyoruz' diyebilirim. Baykar bu sayede gelirlerinin yüzde 70'inden fazlasını ihracattan elde ediyor. Şu ana kadar imzalanmış 10'dan fazla sözleşme var. Bunların bir kısmının ihracatı da gerçekleşti" diye konuştu.

Akıncı'nın ilk teslimatını gerçekleştirdiklerini de belirten Bayraktar "Ona da yoğun bir ilgi var. Henüz o taleplere yanıt vermedik çünkü hava araçlarımızı teslim etmeyi ve kalifiye etmeyi bekledik. Şu anda Bayraktar TB2 alan veya ihracat sözleşmesini imzaladığımız her yerden, artı başka ülkelerden de ilgi olduğunu görüyoruz" dedi.

Bayraktar, "Dünyada halihazırda insansız hava araçlarıyla yangını söndürme teknolojisi yok ama böyle bir teknoloji olsa dünyada çok büyük rağbet olacak" diye konuştu.

İLK MİLLİ AĞIR SINIF TORPİDO GELİYOR

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Tuz Gölü'nde düzenlenen TEKNOFEST Roket Yarışması'nın son gününe katıldı. Burada soruları yanıtlayan Demir, torpido alanında yürütülen çalışmalar olduğunu belirterek "Seyir füzesi çalışmalarımız var, denizaltından atılabilen seyir füzesi ki; orada da roket motoru kullanma durumu var. AKYA torpidomuzu devreye sokuyoruz, bunu yeni bir müjde olarak verebiliriz" diye konuştu.