Signal'den hayat kurtaran özellik! Numara değiştirmek artık daha kolay

WhatsApp ve Telegram uygulamalarına karşı alternatif mesajlaşma uygulamalarından Signal güvenli olması nedeniyle birçok kullanıcı tarafından tercih ediliyordu. Signal'in yeni özelliği sayesinde mevcut sohbetler ve gruplar kaybolmadan telefon numarası değiştirilebilecek.

Aksam.com.tr

Muhammed Fatih Karabulut

Akıllı telefonlarda kullanılan mesajlaşma uygulaması Signal beklenen güncellemesini yayınladı. Yeni güncelleme ile Signal, kullanıcıların mesajlaşma uygulamasındaki mevcut tüm sohbetlerini, gruplarını ve mesajlarını kaybetmeden hesaplarında telefon numaralarını değiştirmelerine olanak tanıyor.

Aksam.com.tr'nin Theverge'den aktardığı habere göre; Signal'e gelen yeni özellik sayesinde hiçbir sohbet ya da grup mesajını kaybetmeden numara değiştirilebilecek. Hesabınızı yeni bir telefon numarasına geçirmek için; öncelikle eski numaranızın hala aktif olması gerekiyor. Daha sonra eski telefon numaranız ile yeni telefon numaranızı değiştirebileceğiniz "Telefon Numaramı Değiştir" seçeneğine tıklayın. Devamında ise Signal hesabınızda hangi numarayı kullanacağınızı seçin.

SOHBETLER KAYBOLMAYACAK

Numaranızı başarıyla güncelledikten sonra, Signal'de sohbet ettiğiniz kişilere numaranızı değiştirdiğinizi belirten yeni bir mesaj ve kişi kartınızı güncellemek için yer alan bir bağlantı gözükecek. Bunun yanı sıra, sohbet mesajlarınız veya grupları kaybetmeyeceksiniz.

Signal'in bu yeni özelliği, mevcut telefonlarını kullanmaya devam eden ancak yeni bir telefon numarası alan kullanıcılar için geliştirildi. Eğer yeni bir telefona geçiyorsanız ve sohbet geçmişinizi saklamak istiyorsanız, Signal'in yerel veri aktarım özelliğini kullanmanız gerekir.