Şifresiz oturum açma dönemi başlıyor! Teknoloji devleri duyurdu...

Apple, Google ve Microsoft, yayınladıkları ortak bir bildiride kendi internet siteleri ve uygulamalarında şifresiz oturum açma teknolojisini desteklemeye yönelik çalışmalar yaptıklarını duyurdu. Üç teknoloji devi, FIDO Alliance ve World Wide Web Konsorsiyumu tarafından geliştirilen şifresiz oturum açma standardına desteği genişletmek için ortak bir taahhütte bulundu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Apple, Google ve Microsoft tarafından yayınlanan ortak bir bildiri, şifresiz oturum açma döneminin başlayacağına işaret etti. Üç teknoloji devi, yayınladıkları bildiride kendi internet siteleri ve uygulamalarında söz konusu teknolojiyi desteklemeye yönelik çalışmalar yaptıklarını duyurdu. Dünya devleri, FIDO (Fast Identity Online) Alliance ve World Wide Web Konsorsiyumu tarafından geliştirilen şifresiz oturum açma standardına desteği genişletmeye yönelik ortak bir taahhütte bulundu. Yapılan çalışmaların, parolaların 20. yüzyılın eski bir kalıntısı haline gelmesine neden olabileceği tahmin edildi.

Aksam.com.tr'nin Apple Insider'dan aktardığı habere göre; yeni evrensel oturum açma yönteminin, internet kullanıcıları için daha güvenli ve kullanışlı olması bekleniyor. FIDO; iki faktörlü kimlik doğrulama ve parola yöneticisi gibi iyileştirmelere rağmen, yalnızca parolayla oturum açma yönteminin kimlik avı saldırıları ve güvenlik ihlallerine açık olduğunu dile getiriyor.

ŞİFRESİZ OTURUM AÇMA YÖNTEMİ NASIL KULLANILACAK?

Şifresiz oturum açma yöntemi, etkinleştirildikten sonra kullanıcılar; cihazlarındaki parmak izi taraması, yüz taraması ve PIN'i kullanarak tüm uygulamalara ve internet sitelerine giriş yapabilecek. İnternet tarayıcısı ve işletim sisteminden bağımsız olarak da yakında bulunan başka bir cihazda, FIDO kimlik doğrulama sistemi kullanılarak oturum açma işlemi yapılabilecek. Şifresiz oturum açma teknolojisi, hesaplarda tekrar oturum açmaya gerek kalmadan farklı cihazlarda da çalışacak. Şirketler, bu hamle ile interneti herkes için güvenli ve kullanılabilir bir hale getirmeyi hedefleyecek.

Apple, Google ve Microsoft, gelecek yıl kendi mobil, masaüstü ve tarayıcı platformlarında sıfır parola teknolojisini destekleyen yeni özellikler kullanıma sunmaya başlayacak.