Savunmanın gözbebeği SAHA İstanbul 9 yaşında

Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi haline gelen ve 9'uncu yaşına giren SAHA İstanbul'da yüzlerce firma proje geliştiriyor.

Türkiye Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla 17 Mart 2015 tarihinde 27 üyeyle yola çıkan ve bugün Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi haline gelen SAHA İstanbul, 9'uncu yılını 52 sektörden 1100'den fazla firma ve 29 üniversiteyle karşılıyor. Türkiye'nin savunma sanayiinde yerlilik oranının artırılması, dışa bağımlılığının azaltılması ve ihracat verimliliğinin yükseltilmesi alanında öncülük eden SAHA İstanbul, sektörün gelişimine önemli destekler veriyor.

SAHA EXPO'YU YAPIYOR

Ayrıca müttefik ülkelerin de ihtiyacına özel teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlıyor. SAHA İstanbul aynı zamanda, firmaların işgeliştirme gayretlerine destek olmak maksadıyla, sektöre üretim yapan ana yükleniciler ve kobilerin yer aldığı bölgenin en etkili Sanayi İhtisas Fuarı olan SAHA EXPO'yu organize ediyor. SAHA Akademi bünyesinde SAHA MBA ve sektörün ihtiyaç duyduğu pek çok konuda eğitimler sunuyor.

Savunma sanayiinde dışa bağımlılığı azaltmak ve yerli yetenekler geliştirmek amacıyla 52 sektörden 1100 firma, bünyesindeki 11 komite vasıtasıyla projeler geliştiriyor.