Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir: TF-X 2023'te havada

'F-35'in yerine 2023'te hangardan TF-X çıkacak' Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Milli Muharip Uçağı (MMU) TF-X'in hangar çıkışının 2023'te yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Habertürk'te katıldığı programda "F-35 konusundaki ihtiyacımızı bu uçakla gidereceğiz. Hürkuş da geliyor. Önemli kabiliyetler elde edeceğiz. Çalışmalar hızla ilerliyor. 2023'te hangar çıkışını yapacağız" dedi. Demir, F-35 programına ilişkin soruya da "Türkiye hukuk bürosu ile anlaştı. Kritik parçalarda alımı durduramadılar. ABD görüşmekten kaçıyor, ben yaptım ile olacak şey değil" şeklinde cevap verdi.

İsmail Demir, S-400'ler için ise "Sistemi teslim aldık, TSK'ya verdik. İhtiyaç olunca devreye girer. Masaya da en başından beri 2 sistem için oturmuştuk" dedi.

MAKİNEYE AMBARGO VAR

İsmail Demir savunma alanında kullanılan hassas makine konusunda ambargolarla karşılaştıklarını da belirterek "Satarken bunları savunma alanında kullanmayın diyorlar. SAHA İstanbul ile temasa geçtik. Hassas üretim tezgahları üretimi bizim radarımızda. Bunu yapabilecek şirketlerimiz var" diye konuştu. Demir mikroçip üretimi konusundaki soru üzerine "Çip konusu gündemimizde. Ama üretimine başlasak bunun yüzde 1'i alanında olacak. Önemli ölçüde yatırım isteyen bir şey" dedi.