Savunma devlerinden Paris'e çıkarma... Fuar alanında boy gösterdiler!

Dünya savunma sanayiinin en prestijli fuarlarından Eurosatory, Fransa'nın başkenti Paris'te başladı. Fuara Türkiye'den aralarında ASELSAN, Otokar, CANiK gibi savunma devlerinin bulunduğu 51 şirket ve kurum katılıyor.

Savunma ve güvenlik endüstrisinin önde gelen uluslararası etkinliklerden biri olan Eurosatory Fuarı, Paris'te başladı. 62 ülkeden 2 bin civarında katılımcının yer aldığı fuar 17-21 Haziran 2024 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Fransa'nın Thales ve Airbus dahil 678 şirketle, ABD'nin ise Intelsat, GM Defence dahil 168 katılımcı ile temsil edileceği fuarda, aralarında ASELSAN, Otokar, CANiK ve Samsun Yurt Savunma (SYS) grup şirketlerinin bulunduğu Türk savunma sanayiinden 51 şirket ya da kurum boy gösteriyor. Ülkemizin ve Avrupa'nın en büyük silah üreticilerinden Sarsılmaz, fuarda tabanca ve ağır makineli tüfek modellerinin yanı sıra otonom silahlarını tanıtacak.

ARMA II SERGİLENECEK

Türkiye'nin yerli ve milli olanaklarla geliştirilip üretilmiş en büyük kalibreli silahı olma özelliğini taşıyan SAR 12.7 MT fuarda Sarsılmaz'ın bayrak taşıyıcısı olacak. Sarsılmaz, alanında klasikler arasına giren SAR-9'un yeni jenerasyonu olan SAR-9 Gen 3 ile de sektöründeki iddiasını ortaya koyacak. Türkiye'nin global kara sistemleri üreticisi Otokar, Eurosatory 2024'e 7 aracı ve kule sistemleriyle katılıyor. Türkiye'nin ilk ağır sınıf paletli insansız zırhlı aracı ALPAR ile Otokar'ın dünyaca tanınan ARMA araç ailesinin yeni üyesi ARMA II ilk kez dünya sahnesinde sergileniyor.

KİLOGRAMI 300 DOLAR

Otokar Genel Müdürü Aykut Özüner, Avrupa'nın kara sistemleri konusunda artan savunma sanayii ihtiyaçlarına en hızlı ve etkin şekilde cevap vermeye hazır olduklarını söyledi.Türk savunma sanayiinin lider şirketi Canik ve Samsun Yurt Savunma (SYS) grup şirketleri, fuarda Türkiye'de yapılan IDEF ve Londra'da yapılan DSEI fuarlarında tanıtıma başladığı düşük geri tepmeli 30x113 mm orta kalibre topu sergileyecek. Canik markası altında ürettikleri hafif silahlarla dünya çapında en büyük 5'inci şirket konumuna geldiklerini vurgulayan Canik Genel Müdürü Cahit Utku Aral, SYS Grup şirketlerinin net kilogram başına ihracat bedelinin 300 dolar olduğunu söyledi.