Satranç robotu, 7 yaşındaki rakibinin parmağını kırdı! Çocuk suçlu bulundu...

Yapay zeka destekli bir satranç robotu, Moskova'da gerçekleştirilen bir turnuvada 7 yaşındaki rakibinin parmağını kırdı. Çocuğun taşını gerekenden erken hareket ettirdiğine işaret eden yetkililer, satranç robotunun son derece güvenli olduğunu dile getirdi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Yapay zeka destekli bir satranç robotu, Moskova'da düzenlenen bir sergide gerçekleştirilen bir turnuva sırasında yanlışlıkla 7 yaşındaki rakibinin parmağını kırdı. Yetkililer, çocuğun taşını olması gerekenden çok daha erken hareket ettirdiğine ve bu nedenle robotun çocuğun parmağını tutup sıktığına işaret etti. Satranç robotunun hamlesi nedeniyle, 7 yaşındaki çocuğun parmağı yetkililer yardıma gelemeden önce kırıldı.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre, olay anına ilişkin bir video da kamuoyuyla paylaşıldı. Videoda, robotun rakibinin parmağını tuttuğu ve birkaç saniye boyunca bırakmadığı görüldü. Bir grup insanın 7 yaşındaki çocuğu robottan kurtarmak için koştuğu anlar da videoda gözler önüne serildi.

"SATRANÇ ROBOTU, SON DERECE GÜVENLİ"

Öte yandan; Moskova Satranç Federasyonu Başkanı Sergey Lazarev, konuya ilişkin açıklamasında satranç robotu tedarikçilerinin cihazın güvenlik özellikleri üzerinde tekrar çalışmaya ihtiyaç duyabileceğini dile getirdi. Normal şartlarda bir hamle yaptıktan sonra robotun cevap vermesi için zaman tanınması gerektiğini vurgulayan Lazarev, çocuğun hamle yaptıktan sonra çok acele ettiğini ve bu sırada robotun parmağını yakaladığını da sözlerine ekledi.

Cristopher isimli çocuk, ertesi gün de turnuvaya katılım sağladı ve karşılaşmalarını tamamladı. Fakat çocuğun anne ve babası, savcılıkla temasa geçti. Rus yetkili Sergey Smagin ise olayın tesadüfi bir gelişme olduğunu belirterek satranç robotunun son derece güvenli olduğuna işaret etti.