Akıllı telefonun pil ömrünü uzatacak 4 hile! Ne zaman bitecek derdine son

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza giren akıllı telefonlar günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası oldu. İş hayatından sosyal hayata kadar birçok alanda kullanılan akıllı telefonlar insanın adeta uzvu haline geldi. Akıllı telefon alırken cazip gelen ve ön plana çıkan en önemli parçalardan birisi de pil ömrü oluyor.

Çağın vazgeçilmez bir parçası olan akıllı telefonlar giderek gelişiyor ve yeni modelleri piyasaya çıkarıyor. Akılı telefonun kamerasının iyi olması, hızlı çalışması ve şarjının hemen bitmemesi telefon alırken dikkat edilen kısımların başında geliyor. Çoğu kullanıcı telefonunun şarjının çabuk bitmesinden şikayetçi.

Alınan telefon ne kadar hızlı olursa olsun, ne kadar iyi fotoğraf çekerse çeksin pili çok kısa sürede bitiyorsa kullanan kişinin canını sıkıyor. Kullanılan cihazın pil ömrünü uzatmak ve daha uzun süreler kullanabilmek aslında mümkün. Telefonunuzun daha uzun pil ömrüne sahip olmasını istiyorsanız aşağıdaki maddeleri uygulayın.

ARKA PLAN UYGULAMALARINI KAPATIN

Telefona yüklenen yüzlerce uygulama hafızayı ve işlemcileri yorabiliyor. Çok fazla uygulamanın arka planda çalışması enerji tüketimini de olumsuz yönde etkiliyor. Telefonunuzda kullanmadığınız uygulamaları arka planda kapatarak pil sağlığınızı çok daha uzun süre koruyabilirsiniz.

KLAVYE SESİNİ VE TİTREŞİMİ KAPATIN

Akıllı telefonların hepsinde fabrika ayarları açık bir şekilde gelen klavye sesi ve titreşimi göründüğü kadar masum değildir. Gün içerisinde çok büyük bir zaman geçirilen ve binlerce kez klavyesi kullanılan telefonlarda titreşim ve ses pilinizin enerjisini adeta emecektir. Bu iki özelliği kapatmak pil sağlığına büyük katkı sağlar.

UYGULAMA YENİLEMEYİ DURDURUN

Akıllı telefonların çoğunda yer alan arka planda yenileme özelliği WhatsApp, Twitter ya da Instagram gibi uygulamalar için oldukça kullanışlıdır. Ancak her uygulamada arka plan yenileme kullanıldığı taktirde telefonun pili hızlıca tükenmeye başlayacaktır. Sizin için uygun olan birkaç tane yaralı uygulama hariç diğer uygulamaların arka planda yenilenmesini kapatmak pil sağlığınıza büyük fayda sağlayacaktır.

ŞARJI YÜZDE 80 İLE YÜZDE 25 ARASINDA TUTUN

Akıllı telefonunuzun pil ömrünü uzatmadaki en büyük etken yüzde sıfıra gelmemektir. Telefonunuzun pil ömrünü yüzde 80 ile yüzde 25 arasında tutarsanız şarj döngüsü pil sağlığına zarar vermeyecek ve telefonunuzdan daha çok verim alacaksınız.