Çağın vazgeçilmez bir parçası olan akıllı telefonlar giderek gelişiyor ve yeni modelleri piyasaya çıkarıyor. Akılı telefonun kamerasının iyi olması, hızlı çalışması ve şarjının hemen bitmemesi telefon alırken dikkat edilen kısımların başında geliyor. Çoğu kullanıcı telefonunun şarjının çabuk bitmesinden şikayetçi.
Alınan telefon ne kadar hızlı olursa olsun, ne kadar iyi fotoğraf çekerse çeksin pili çok kısa sürede bitiyorsa kullanan kişinin canını sıkıyor. Kullanılan cihazın pil ömrünü uzatmak ve daha uzun süreler kullanabilmek aslında mümkün. Telefonunuzun daha uzun pil ömrüne sahip olmasını istiyorsanız aşağıdaki maddeleri uygulayın.
Telefona yüklenen yüzlerce uygulama hafızayı ve işlemcileri yorabiliyor. Çok fazla uygulamanın arka planda çalışması enerji tüketimini de olumsuz yönde etkiliyor. Telefonunuzda kullanmadığınız uygulamaları arka planda kapatarak pil sağlığınızı çok daha uzun süre koruyabilirsiniz.
Akıllı telefonların hepsinde fabrika ayarları açık bir şekilde gelen klavye sesi ve titreşimi göründüğü kadar masum değildir. Gün içerisinde çok büyük bir zaman geçirilen ve binlerce kez klavyesi kullanılan telefonlarda titreşim ve ses pilinizin enerjisini adeta emecektir. Bu iki özelliği kapatmak pil sağlığına büyük katkı sağlar.
Akıllı telefonların çoğunda yer alan arka planda yenileme özelliği WhatsApp, Twitter ya da Instagram gibi uygulamalar için oldukça kullanışlıdır. Ancak her uygulamada arka plan yenileme kullanıldığı taktirde telefonun pili hızlıca tükenmeye başlayacaktır. Sizin için uygun olan birkaç tane yaralı uygulama hariç diğer uygulamaların arka planda yenilenmesini kapatmak pil sağlığınıza büyük fayda sağlayacaktır.
Akıllı telefonunuzun pil ömrünü uzatmadaki en büyük etken yüzde sıfıra gelmemektir. Telefonunuzun pil ömrünü yüzde 80 ile yüzde 25 arasında tutarsanız şarj döngüsü pil sağlığına zarar vermeyecek ve telefonunuzdan daha çok verim alacaksınız.