Sanal bataklığın ilacı aile sevgisi

Sosyal medya platformları konusunda ebeveynleri uyaran aile danışmanı Arzu Çetin “Çocuğunuzu sevgi ortamında büyütün, arkadaşlıklarının takipçisi olun ve size her şeyi anlatması için güven verin” uyarısında bulundu.

HABER MERKEZİ

İstanbul'da İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'i vahşice öldüren Semih Çelik'in "Incel" adı verilen gruplarla bağlantılı olduğunun ortaya çıkması ve Discord gibi sosyal platformlar, ailelerin korkulu rüyası haline geldi.

Aile Danışmanı Arzu Çetin, gençleri sosyal medyadaki tuzaklardan ve kötü niyetli kişilerden korumanın yolları ile ilgili AKŞAM'a değerlendirmede bulundu. Çocuğun sevgi ortamında büyütmenin en önemli ilaç olduğunu belirten Çetin şunları söyledi: "Aile içindeki sevgi ve huzur atmosferi çocukların, gençlerin geleceğe umutla bakabilmeleri konusunda son derece önemlidir. Sevgiye doymuş olan, sevildiğini hisseden, değer ve saygı gören, anne babası için çok önemli olduğunu bilen bir genç bırakın cana kastetmeyi öyle kolay kolay kötülük bile yapamaz. Aile içinde sevilme duygusundan mahrum olan çocuklar değerli hissettikleri başka yerlere yönelir. Çocuklarınızın arkadaşlıklarının yakından takipçisi olun. Size her şeyi anlatabilmesi için onlara güven verin."