Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S22 serisinin tanıtım tarihi ortaya çıktı

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S22 serisinin tanıtım tarihi ortaya çıktı. Paylaşılan bilgiler; şirketin, yeni akıllı telefon serisini 8 Şubat'ta gerçekleştirilecek bir ‘Unpacked' etkinliğinde görücüye çıkaracağına ve 18 Şubat'ta satışa sunacağına işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Son dönemlerde 'Galaxy S21 FE' akıllı telefon modellerine ilişkin sızıntılarla gündeme gelen Samsung'un yeni Galaxy S22 serisinin tanıtım tarihi ortaya çıktı. Paylaşılan iddialar; şirketin, yeni amiral gemisi akıllı telefon serisini 8 Şubat'ta gerçekleştirilecek bir 'Unpacked' etkinliğinde görücüye çıkaracağına ve 18 Şubat'ta satışa sunacağına işaret etti.

Aksam.com.tr'nin GizChina'dan aktardığı habere göre serinin; Galaxy S22, Galaxy S22 Plus ve Galaxy S22 Ultra olmak üzere 3 ayrı modelle geleceği biliniyordu. Güney Koreli teknoloji devi, bir önceki Galaxy serisini geçen yılın Ocak ayında yapılan bir 'Unpacked' etkinliğinde tanıtmıştı.

Diğer yandan, Galaxy S22 serisinin kamera özelliklerine ilişkin yeni bilgiler de sızdırıldı. Paylaşılan detaylara göre; Galaxy S22 ve Galaxy S22 Plus, üçlü bir arka kamera kurulumuyla gelecek. Kamera modülünde; 50 MP ana kameraya, 10 MP telefoto lens ve 12 MP ultra geniş açı lens eşlik edecek. Galaxy S22 Ultra'nın dörtlü arka kamera kurulumunda ise 108 MP ana kamera yanında, iki adet 10 MP ve bir adet 12 MP çözünürlük desteği bulunan lens yer alacak.

GALAXY S22 SERİSİ, S PEN ELEKTRONİK KALEM DESTEĞİYLE GELECEK

Seri ayrıca, "Snapdragon 8 Gen1" işlemci ile gelecek ilk modellerden bazılarına ev sahipliği yapacak. 'Note' serisinin üretimini durduran Samsung, Galaxy S22 serisine 'S Pen' elektronik kalem desteğini ekleyerek geleneği Galaxy serisiyle sürdürecek.