Samsung'dan sağlık çalışanları için iş birliği! Akıllı gözlük geliştirdiler...

Samsung, NuEyes Technologies ile iş birliği içerisinde sağlık çalışanları için bir artırılmış gerçeklik gözlüğü geliştirdi. Doktorların canlı videolara erişmesine, uzmanlara gerçek zamanlı olarak sorular sorabilmesine, belgeleri gözden geçirmesine ve görüntüleri incelemesine olanak tanıyan akıllı gözlüğün, bir Samsung 5G Galaxy S serisi akıllı telefona veya tablete bağlı olarak kullanılabildiği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, NuEyes Technologies ile iş birliği içerisinde sağlık çalışanlarının kullanımına uygun bir artırılmış gerçeklik gözlüğü geliştirdi. Akıllı gözlüğü takan doktorların; canlı videolara erişebildiği, uzmanlara gerçek zamanlı olarak sorular sorabildiği, belgeleri gözden geçirebildiği ve görüntüleri inceleyebildiği ifade edildi. Tıbbi sınıf NuEyes Pro serisi artırılmış gerçeklik gözlüklerinin, bir Samsung 5G Galaxy S serisi akıllı telefona veya tablete bağlı olarak kullanılabildiğinin de altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Newswire.com'dan aktardığı habere göre; 130 gramın altında bir ağırlığa sahip olan gözlükler, elle kontrol edilmeden kullanılabiliyor. Çift HD ekranla gelen cihazda kullanıcılar, tıbbi bilgilere bir OLED ekran üzerinden erişebiliyor. OLED ekran, ilgili materyalleri 52 derecelik görüş açısıyla hekime sunuyor.

SAMSUNG VE NUEYES, DAHA ÖNCE DE İŞ BİRLİĞİ YAPMIŞTI

Öte yandan; söz konusu iş birliği, Samsung ve NuEyes Technologies arasındaki ilk ortaklık olmadı. İkili, daha önce de iş birliği içerisinde görme engelliler için navigasyon görevi gören bir akıllı gözlük geliştirmişti.