Samsung'dan dikkat çeken Exynos kararı! Artık sadece o cihazlar için üretecek...

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, kendi ürettiği Exynos işlemcilerle ilgili dikkat çeken bir karar aldı. Alınan karar kapsamında; Exynos işlemcilerin, artık yalnızca Samsung'un Galaxy serisi cihazlarında kullanılacağı belirtildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, genellikle amiral gemisi serilerindeki modelleri Qualcomm ve Exynos işlemcilerle piyasaya sürüyor. Cihazların işlemcileri, gönderildikleri pazara göre değişiklik gösteriyor. Şirket, kendi ürettiği Exynos işlemcilerle başka şirketlere olan bağımlılığını da büyük oranda azaltmaya çalışıyor. Fakat Samsung, farklı işlemcilere sahip cihazlarda performans farkı olduğu iddialarıyla da sık sık eleştirilerin odağı haline geliyor.

Aktarılan yeni detaylara göre ise teknoloji devi, Exynos işlemcilerle ilgili dikkat çeken bir karar aldı. Alınan karar kapsamında; Exynos işlemcilerin, artık yalnızca şirketin Galaxy serisindeki cihazları için üretileceği belirtildi.

SAMSUNG, EXYNOS İŞLEMCİLERİ BAŞKA ŞİRKETLERE DE TEDARİK EDİYORDU

Öte yandan; Samsung, son olarak amiral gemisi cihazlar için geliştirdiği Exynos 2200 işlemci modelini tanıtmıştı. Exynos işlemciler, Vivo gibi diğer orta segment akıllı telefon üreticilerine de bir süredir tedarik ediliyordu. Alınan yeni karar ise diğer şirketler için Exynos işlemcilerin tedarikine giden yolu kapamış oldu.