Samsung, Xiaomi'ye meydan okuyor: Kablosuz şarj teknolojisi geliştiriyor

Samsung tarafından hazırlanan yeni bir patent dosyası, şirketin kablosuz şarj teknolojisi geliştirdiğini ortaya çıkardı. Söz konusu teknolojinin, pazarda Xiomi'nin ‘Mi Air Charge' kablosuz şarj teknolojisiyle rekabet edeceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Kablosuz şarj teknolojisi, son yıllarda ciddi bir ilerleme kaydetti. ABD merkezli teknoloji devi Apple, iPhone'lar için tersine kablosuz şarj teknolojisini test ederken Çinli teknoloji devi Xiaomi, türünün tek örneği olan kablosuz şarj teknolojisi Mi Air Charge'ı 2021'in Ocak ayında görücüye çıkardı. Benzer şekilde, Oppo da kablosuz şarj teknolojisine ilişkin atılımlar yaptı. Güney Koreli teknoloji devi Samsung ise kısa bir süre önce, mobil cihazları ve aksesuarları havadan şarj etmesi beklenen kablosuz şarj teknolojisini geliştirmeye başladı. Söz konusu teknolojinin, pazarda 'Mi Air Charge' ile rekabet edeceği ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; Güney Kore Patent Ofisi, dosyası Samsung tarafından hazırlanan "PCT/KR2021/009778" kodlu bir patenti kısa bir süre önce yayınladı. Patentte, akıllı telefonları ve diğer uyumlu cihazları fiziksel olarak temas etmeden şarj edebilen kablosuz bir güç aktarım cihazının yer aldığı görüldü.

Cihazın, çevresindeki 360 derecelik yarıçapı kapsayan bir alanda yer alan tüm mobil cihazlara güç aktarabileceği belirtildi. Bu menzili genişletmek için ek aksesuarların kullanılabileceğinin de altı çizildi.

CİHAZIN PİYASAYA SÜRÜLMESİ, BİRAZ DAHA ZAMAN ALABİLİR

Diğer yandan; Samsung tarafından geliştirilen kablosuz şarj teknolojisi, hala erken geliştirme aşamasında olma niteliği taşıyor. Bu nedenle; patent başvurusunda bulunulan cihazın piyasaya sürülmesinin, biraz daha zaman alabileceği tahmin ediliyor. Apple'ın, 2013 yılında benzer bir patent başvurusunda bulunduğu da biliniyor.