Samsung Wallet kullanıma sunuldu! Tüm hizmetleri birleştiriyor...

Samsung, birçok hizmeti tek bir çatı altında toplamayı hedefleyen ‘Wallet' uygulamasını kullanıma sunduğunu duyurdu. Kullanıcıların; Samsung Wallet uygulaması üzerinden anahtar, kimlik ve kredi kartı bilgilerini yedekleyebilecekleri, ödeme gerçekleştirebilecekleri ve kripto para varlıklarını takip edebilecekleri kaydedildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Apple Wallet uygulamasına rakip olacak yeni 'Wallet' uygulamasını kullanıma sundu. Güncel olarak yalnızca ABD, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya'da kullanılabilir durumda olan uygulamanın, ilerleyen dönemlerde diğer ülkelerde de kullanıma sunulacağı ifade edildi. Samsung, Wallet uygulamasının bir Galaxy cihaza indirilebileceğine işaret etti. Fakat uygulamanın sunduğu olanakların, indirildiği cihaza göre değişiklik göstereceğinin altı çizildi.

Aktarılan detaylara göre; Samsung Wallet uygulaması, Samsung Pay ve Samsung Pass uygulamalarını bünyesinde toplayacak. Böylece kullanıcılar, tek bir uygulama üzerinden hem dijital anahtar, kimlik, kredi kartı ve şifre bilgilerini yedekleyebilecek hem de ekledikleri kredi kartı ve hesap kartlarıyla ödeme gerçekleştirebilecek. Uygulama, Samsung Blockchain'i de bünyesinde barındıracak. Bu sayede kullanıcılar, kripto para varlıklarını Samsung Wallet ile takip edebilecek ve yönetebilecek.

SAMSUNG WALLET, HYUNDAI VE BMW ARAÇLARDA DİJİTAL ANAHTARI DESTEKLEYECEK

Samsung Wallet'ın dijital anahtar özelliği ise Hyundai Palisade'i ve 2020'den sonra piyasaya sürülen seçili BMW modellerini destekleyecek. Kullanıcılar, uygulamaya uçak seyahatleri için biniş kartlarını da tanımlayabilecek. Söz konusu özellik, şimdilik yalnızca Korean Air ile kullanılabilecek.