Samsung Pay kullanıcıları, COVID-19 aşı geçmişini uygulamaya entegre edebilecek

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi, Samsung Pay kullanıcılarının COVID-19 aşı geçmişlerini uygulamaya entegre edebileceklerini duyurdu. Entegrasyon işleminin, ‘CommonHealth' isimli kar amacı gütmeyen bir mobil uygulama ile iş birliği içerisinde hayata geçirileceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Aşılama çalışmalarının dünya genelinde hız kazanması nedeniyle giderek daha fazla eğlence alanı ve etkinlik, girişlerde COVID-19 aşılaması yapıldığına dair belge talep ediyor. Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung da konuya ilişkin yeni bir hamle yapan şirketler arasına katıldı.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; şirket, kullanıcılarının aşı geçmişini dijitalleştirerek yanlarında taşımasını kolaylaştırmak amacıyla kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan 'The Commons Project' ile iş birliği yaptığını duyurdu. Kullanıcıların 'CommonHealth' isimli mobil uygulama aracılığıyla kimliklerini ve aşı kayıtlarını doğruladıktan sonra, COVID-19 aşı kaydına kolay bir biçimde erişebilmek için aşılamalarına ilişkin detayları Samsung Pay cüzdanlarına ekleyebilecekleri bildirildi.

UYUMLU CİHAZLAR, GELECEK HAFTALARDA ÖZELLİĞE ERİŞEBİLMEYE BAŞLAYACAK

Paylaşılan diğer bilgilere göre; söz konusu özellik, başlangıçta oldukça az sayıda cihazda kullanılabilecek. Uyumlu cihazlar, gelecek haftalarda özelliğe erişebilmeye başlayacak. Aşı kaydına ilişkin detaylar, hem Samsung hem de The Commons Project tarafından güvenle korunacak. Bununla birlikte; aşı kaydını CommonHealth uygulamasından Samsung Pay'e aktarma süreci, oldukça hızlı ve pratik olacak.