Samsung, o telefona güncelleme desteğini kesti! 2018'in amiral gemisiydi...

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2018 yılının amiral gemisi akıllı telefon serisi ‘Galaxy S9'u resmi Android programından çıkardığını açıkladı. Alınan karar kapsamında; Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9+'ın, artık herhangi bir güvenlik güncellemesi almayacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2018 yılında piyasaya sürülen 'Galaxy S9' ailesini resmi Android programından çıkardığını açıkladı. Bu gelişmeyle birlikte; dört yıl boyunca Android güncellemesi alan Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9+'dan, güvenlik güncellemesi desteği resmi olarak kesilmiş oldu. Alınan karar kapsamında, 2018 yılı için amiral gemisi niteliğindeki serinin artık Android güncellemesi almayacağı belirtildi.

Aktarılan detaylara göre; Galaxy S9 ailesi, 2018 yılının Mart ayının sonlarında Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle piyasaya sürülmüştü. Galaxy S8+'ın satış başarısını yakalayamayan seri, şık tasarımı ve 2018 yılına göre üstün kamera özellikleriyle dikkatleri üzerine toplamıştı. Seri, 2019 yılı başında Android 9 Pie tabanlı One UI arayüzünü kullanmaya başlamıştı. 2020 yılında ise her iki cihaza da Andeoid 10 tabanlı One UI 2.0 arayüzü desteği gelmişti.

Android 10, Galaxy S9 için son büyük güncelleme olmuştu. Yine 2018 yılında piyasaya sürülen Note 9 ailesinin ise güncelleme desteği almaya devam ettiği görüldü.

SAMSUNG GALAXY S9 SERİSİ, SON OLARAK BU YILIN MART AYINDA YENİ BİR GÜNCELLEME ALDI

Öte yandan; Samsung Galaxy S9 serisi, son dönemlerde yalnızca üç aylık güncellemeler alıyordu. Seriye son olarak, bu yılın Mart ayında yeni bir güncelleme gönderildi. Güncelleme; 50'den fazla güvenlik açığını giderdi, telefonların sistem performansını iyileştirdi ve birçok yazılım hatasını düzeltti.