Samsung, o seride Exynos işlemciyi bırakıyor! Artık kullanmayacak...

Analist Ming-Chi Kuo'nun paylaştığı yeni bir iddia, Samsung'un Galaxy S serisi cihazlarda artık kendi ürettiği Exynos işlemcileri tercih etmeyeceğine işaret etti. Samsung Galaxy S cihazların, artık yoluna Qualcomm işlemcilerle devam edeceği belirtildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Teknolojik ürün ve hizmetlere ilişkin bilgileri önceden haber vermesiyle ünlenen analist Ming-Chi Kuo, paylaştığı yeni bir iddiada Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung'un Galaxy S serisi cihazlarda artık kendi ürettiği Exynos işlemcileri kullanmayacağına işaret etti. Serinin, yoluna Qualcomm işlemcilerle devam edeceği belirtildi. Bu sayede Qualcomm işlemcilerin, tüm Samsung cihazlarda görülmeye başlanacağı dile getirildi.

Aktarılan detaylara göre; çip üreticisi TMSC'nin 4 nanometre üretim mimarisini kullanan yeni Qualcomm çipler, Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S23 akıllı telefon serisindeki tüm cihazlarda görülecek. 2023 yılında tanıtılması beklenen serinin hiçbir cihazında, Exynos işlemci bulunmayacak. Bu hamle, Qualcomm'un 2023 yılı sonunda Android pazarının lider markalarından biri olmasına da destek olacak.

SAMSUNG, CİHAZLARINI ABD PAZARI DIŞINDA EXYNOS İŞLEMCİYLE PİYASAYA SÜRÜYORDU

Öte yandan; Samsung, uzun yıllardır amiral gemisi cihazlarını ABD pazarında Qualcomm işlemciyle piyasaya sürüyordu. Cihazlar, ABD dışındaki tüm pazarlarda ise Exynos işlemciyle kullanıcı beğenisine sunuluyordu. Fakat 4 nanometre üretim sürecinden geçen Exynos 2300 işlemci, yapılan performans testlerinde Qualcomm Snapdragon işlemcilerin yalnızca yarısı kadar performans gösterebiliyordu. Bu da Samsung'un, özellikle Avrupa pazarında saygınlığını kaybetmesine ve ABD pazarı dışındaki kullanıcıların performans farklarından şikayet etmesine neden oluyordu. Şirketin yeni kararının, bu eleştirileri de ortadan kaldıracağı tahmin edildi.