Samsung, ‘metaverse' evreninde sanal mağaza açacağını duyurdu

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un ABD departmanı, ‘metaverse' platformu Decentraland'da “Samsung 837x” isimli bir sanal mağaza açacağını duyurdu. Sınırlı bir süre boyunca açık kalacak olan mağazanın, şirketin New York'un ‘Meatpacking' bölgesinde yer alan 837. Washington Sokağı'ndaki fiziksel mağazasını yansıtacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un ABD departmanı Samsung Electronics America, üç boyutlu sanal gerçeklik ve 'metaverse' platformu Decentraland'da "Samsung 837x" isimli bir sanal mağaza açacağını duyurdu. Mağazanın, şirketin New York'un 'Meatpacking' bölgesinde yer alan 837. Washington Sokağı'ndaki fiziksel mağazasını yansıtacağı ifade edildi. Yapılan hamle, Decentraland tarihinde bir marka tarafından yapılan en büyük satın alıma işaret etti.

Aksam.com.tr'nin VentureBeat'ten aktardığı habere göre; Samsung'un sanal mağazası, sınırlı bir süre boyunca açık olacak ve misafirler, mağazayı bir web tarayıcısı üzerinden ziyaret edebilecek. Ziyaretçilerin mağazaya kullanıcı girişi yapmasının ardından bir sanal rehber, onları karşılayarak selamlayacak. Daha sonra kullanıcılar, Samsung tarafından geliştirilen NFT'lere göz atabilecek ve dijital varlıkları Decentraland üzerinden satın alabilecek.

NIKE DA KENDİ 'METAVERSE' EVRENİNDE DİJİTAL 'SHOWROOM' AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Diğer yandan; Ethereum blok zinciri üzerine kurulan Decentraland, kullanıcılara üç boyutlu bir sanal gerçeklik platformu sunuyor. Bu sayede kullanıcılar; 'metaverse' evreninde kendi içeriklerini oluşturabiliyor, sanal gerçeklik deneyimleri yaşayabiliyor ve içeriklerden gelir elde edebiliyor. 2020'nin Şubat ayında kullanıma sunulan Decentraland, kar amacı gütmeyen "Decentraland Vakfı" tarafından denetleniyor.

Kasım ayında popüler spor giyim mağazası Nike'ın da oyun yapımcısı Roblox ile iş birliği yaptığı ve Nikeland isimli bir sanal evren oluşturacağını duyurduğu biliniyor. Şirket, Nikeland'de kullanıcıların alışveriş yapabilecekleri ve avatarları için Nike ürünleri satın alabilecekleri bir dijital 'showroom' bulunacağını söylüyor.