Samsung, Galaxy S21 FE akıllı telefon modelini tanıttı

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, ‘S' serisinin ikinci nesil ‘Fan Edition' versiyonu Galaxy S21 FE'yi kısa bir süre önce gerçekleştirdiği bir tanıtım etkinliğinde görücüye çıkardı. Galaxy S21 serisinin en sevilen özelliklerini bünyesinde birleştiren cihaz, nispeten ulaşılabilir bir fiyat etiketiyle geldi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, 'S' akıllı telefon serisinin ikinci nesil 'Fan Edition' versiyonu Galaxy S21 FE'yi kısa bir süre önce gerçekleştirdiği bir etkinlikte tanıttı. Galaxy S21 serisinin en sevilen özelliklerini bünyesinde birleştiren cihaz; Galaxy S21 benzeri bir görünüm, dik bir arka kamera kurulumu ve mat bir arka gövde tasarımıyla geldi. 699 dolarlık bir başlangıç fiyatına sahip olan modelin, 11 Ocak'tan itibaren seçili pazarlarda satışa sunulacağı dile getirildi.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre, arka gövdesi plastikten üretilen Samsung Galaxy S21 FE; yeşil, siyah, beyaz ve lila olmak üzere 4 farklı renk seçeneğiyle tüketici beğenisine sunuluyor. Cihazın 6.4 inçlik ekranının ortasında, deliğe yerleştirilmiş bir ön kamera yer alıyor. Full HD+ çözünürlük sunan Dynamic AMOLED 2X ekran, 120 Hz tazeleme oranını destekliyor. Gücünü Qualcomm'un amiral gemisi cihazlar için üretilen Snapdragon 888 işlemcisinden alan telefon; 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı, 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı veya 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı seçeneğiyle satın alınabiliyor.

SAMSUNG GALAXY S21 FE, ÜÇLÜ ARKA KAMERA KURULUMUYLA GELİYOR

Paylaşılan diğer bilgilere göre; cihazın üçlü arka kamera kurulumunda, otomatik odaklama özelliği ve optik görüntü sabitleyicisi (OIS) bulunan 12 MP'lik ana kameraya, 123 derece açıda çekim yapabilen 12 MP'lik bir ultra geniş açı lens ve 30x'e kadar yakınlaştırmayı destekleyen 8 MP'lik bir telefoto lens eşlik ediyor. Ön kamera ise 32 MP çözünürlük sunuyor. Bununla birlikte; serinin gece modu, yapay zeka destekli yüz güzelleştirme ve çift kamera video kaydı gibi sevilen kamera özellikleri de Galaxy S21 FE ile kullanıcı beğenisine sunuluyor.

Telefonun 4,500 mAh kapasitesindeki bataryası ise 25W hızlı şarj ve 15W kablosuz şarj teknolojilerini destekliyor. Telefonla ayrıca, kablosuz 'PowerShare' teknolojisi üzerinden Samsung ekosistemindeki uyumlu diğer cihazlar da şarj edilebiliyor. Modelin, kutusundan Android 12 işletim sistemi tabanlı One UI 4.0 kullanıcı arayüzüyle çıkan ilk akıllı telefon olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan; 5G desteği bulunan cihaz, ekran altı optik parmak izi okuyucuyla piyasaya sürülüyor. IP68 suya ve toza dayanıklılık sertifikası da bulunan telefon, NFC (Yakın Alan İletişimi) destekli 'Samsung Pay' elektronik ödeme özelliğini de kullanıcılara sunuyor.