Samsung Galaxy A53, Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı...

Samsung, kısa bir süre önce ‘Galaxy A' serisine eklediği yeni üyelerle birlikte tanıttığı Galaxy A53 akıllı telefon modelini Türkiye pazarında satışa sunduğunu duyurdu. Orta segmentin en iddialı cihazlarından biri olması beklenen Samsung akıllı telefon, 8 bin 699 liralık bir fiyat etiketiyle kullanıcı beğenisine sunuldu.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Kısa bir süre önce gerçekleştirdiği bir tanıtım etkinliğinde Galaxy A serisine 3 yeni model ekleyen Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bu modellerden biri olan Galaxy A53 akıllı telefonu Türkiye pazarında ön siparişe açtığını duyurdu. Rekabetçi özelliklerle gelen ve orta segmentin en iddialı cihazlarından biri olması beklenen Samsung akıllı telefon, 8 bin 699 liralık bir fiyat etiketiyle piyasaya sürüldü. Cihaz; siyah, beyaz, mavi ve şeftali olmak üzere toplamda 4 renk seçeneğiyle kullanıcı beğenisine sunuldu. Şirket, Galaxy A53'ün sevkiyatlarının 1 Nisan'da başlayacağına işaret etti.

Aktarılan detaylara göre; Galaxy A53, 6,5 inç boyutunda bir Süper AMOLED ekranla geliyor. Panel, kullanıcılara FHD+ çözünürlük ve 120 Hz tazeleme oranı sunuyor. Ekran altı parmak izi okuyucu bulunan delikli ekranda, 32 MP çözünürlük sunan bir ön kamera da yer alıyor. Arka gövdeye yerleştirilen dörtlü kamera modülünde ise 64 MP'lik ana kameraya, 12 MP'lik bir ultra geniş açı lens, 5 MP'lik bir derinlik lensi ve 5 MP'lik bir makro lens eşlik ediyor.

IP67 toza ve suya dayanıklılık sertifikası bulunan telefonun gövdesi, Corning Gorilla Glass 5 kaplama teknolojisiyle korunuyor. Kutusundan 5000 mAh kapasitesinde bir bataryayla çıkan telefon, 25W gücünde hızlı şarj teknolojisini destekliyor. 189 gram ağırlığındaki modelin desteklediği bağlantı teknolojileri arasında; 5G, 4G LTE, Wi-Fi ve Bluetooth 5.1 yer alıyor.

SAMSUNG GALAXY A53, GÜCÜNÜ EXYNOS 1280 İŞLEMCİDEN ALIYOR

Öte yandan; Samsung Galaxy A53, gücünü Exynos 1280 işlemciden alıyor. Bu performans, 8 GB RAM kapasitesi ve 128 GB dahili depolama alanıyla destekleniyor. Kutusundan Android 12 işletim sistemiyle çıkan telefon, OneUI 4.0 arayüzünü kullanıyor.

Samsung, 'Galaxy A' serisine 3 yeni model ekledi: İşte tüm özellikleri!