Samsung, akıllı televizyonları için geliştirilen ‘NFT Toplama Platformu'nu tanıttı

Samsung, CES 2022 fuarında (Tüketici Elektroniği Fuarı) akıllı televizyonları için özel olarak geliştirdiği ‘NFT Toplama Platformu'nu tanıttı. Söz konusu sistemin, kullanıcıların doğrudan akıllı televizyonları üzerinden NFT parçalarını aratmasını ve satın almasını mümkün kıldığı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, CES 2022 fuarında (Tüketici Elektroniği Fuarı) gerçekleştirdiği bir tanıtım etkinliğinde akıllı televizyonları için özel olarak geliştirdiği yeni 'NFT Toplama Platformu'nu görücüye çıkardı. Sistemin, kullanıcıların doğrudan akıllı televizyonları üzerinden NFT (Non-Fungible Tokens) parçalarını aratmasını ve satın almasını mümkün kıldığı ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; geliştirilen sistem şirketin MicroLED, Neo QLED ve The Frame akıllı televizyon serilerinde kullanılabilecek. NFT Toplama Platformu, parçaları birkaç farklı NFT pazaryerinden seçecek. Böylece kullanıcılar, dijital sanat eserlerini ön izleyebilecek ve parçaya ilişkin detayları görüntüleyebilecek.

Halihazırda NFT sahibi olan kişiler ise platformu, koleksiyonlarını ve dijital sanat eserlerini sergilemek için kullanabilecek. Samsung'un "Akıllı Kalibrasyon" teknolojisi ise televizyonun ayarlarını, sanat eserinin sahibinin tercihlerine göre otomatik olarak düzenlemesini mümkün kılacak. Bu sayede kullanıcılar, görüntünün televizyonda mümkün olduğunca aslına uygun bir şekilde göründüğünden emin olacak.

CES 2022, NFT ENTEGRASYONU OLAN BİRÇOK ÜRÜN VE HİZMETE SAHNE OLDU

Öte yandan; 2021 yılı, blok zinciri ve kripto para teknolojilerinin yükselişiyle birlikte NFT'lerin de oldukça yüksek oranda popülarite kazandığı bir yıl oldu. Bu nedenle; Samsung'un da içlerinde bulunduğu birçok teknoloji devi, CES 2022 fuarındaki tanıtımlarında NFT entegrasyonu olan ürün ve hizmetlere yer verdi.