Sam Yari: Fotoğrafçılık, herkesin göremediğini farklı tekniklerle göstermektir!

Fotoğrafçılığın farklı bir alan olduğunu, herkesin göremediğini farklı tekniklerle gösterdiğini ifade eden İran-Türk asıllı Fotoğrafçı ve Yönetmen Sam Yari, “Çevremizde güzelliğiyle dikkat çeken o kadar çok şey var ki! Biz fotoğrafçılar olarak bu güzelliklere odaklanıyoruz, görülmeyi gösteriyoruz!” sözleriyle fotoğrafçılığın çerçevesini belirledi.

NFT News Pro'nun kurucu ortaklarından olan Sam Yari, sektörde farklı çalışmalar içerisinde olduklarının altını çizdi: "Fotoğrafçılık ve yönetmenlik kapsamında, dikkat çeken çalışmalar içerisinde olmaya özen gösteriyoruz. Çünkü her iki alan da çok değerli. Özellikle fotoğrafçılığın, sanatsal bir boyutu olduğunu düşünüyorum. Aslında bir fotoğraf makinesi ile fotoğraf çekmek kolay gibi görünse de işin içine yaratıcılık katmadığınızda, herkesin görebildiklerini göstermekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Oysaki fotoğrafçılık, görülmeyi göstermektir. Yaratıcılık da burada devreye girer. Bu nedenle farklı teknikler üzerinden çekimler yapmayı ve fark yaratan fotoğraflara ulaşmayı çok seviyorum."

Çevremizde Güzelliği ile Dikkat Çeken O Kadar Çok Şey Var ki

Çevrede bulunan ve dikkat çeken pek çok şey olduğunun altını çizen ve kendisinin bunlara odaklandığını belirten Sam Yari, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: "Aslında çevremizde basit olarak nitelediğimiz fakat yaratıcılıkla çok özel görüntülere ulaşabileceğimiz o kadar çok şey var ki! Örneğin herhangi bir çekiciliği bulunmayan bir sandalyeyi farklı açılardan çektiğinizde, aslında insanların bu sandalyede görmediklerini ortaya çıkarmış olursunuz. Sanırım fotoğrafçılığın en çok bu kısmını seviyorum. Yaratıcılığımı ön plana çıkarmak için bana bir şans veriyor."

Doğa Fotoğrafçılığının Çok Değerli Olduğunu Düşünüyorum

Fotoğrafçılığın pek çok türü bulunduğunu belirten Sam Yari, doğa fotoğrafçılığının çok değerli olduğunun altını çizdi. Konuyla ilgili değerlendirmelerini sürdüren Sam Yari, "Doğa fotoğrafçılığı aslında hem zordur hem de çok keyifli. Doğal yaşam içerisinde bulunan canlıları veya fiziki alanları çekmek, zorlayıcı bir serüveni de beraberinde getirir. Çünkü bazen çok iyi kareler yakalayabilmeniz için çok disiplinli bir çalışma içerisinde olmanız gerekir. Aslında bu durum fotoğrafçılık mesleğinin temelinde yer alır. Sabah erken kalkmak durumunda kalabilirsiniz, en iyi kareyi yakalayabilmek için sürekli çekim yapmanız gerekebilir. Ama yaptığınız çalışmaların sonucunda elde ettiğiniz fotoğraflar, mutluluğunuzu da arttıracaktır. Bu nedenle her ne kadar zor yanları olsa da fotoğrafçılığı çok seviyorum." sözleriyle açıklamalarını noktaladı.