Rusya'nın 'şimdiye kadarki en ölümcül denizaltısı' olarak açıklamıştı... Putin isimlerini duyurdu

Rusya lideri Vladimir Putin Pazartesi günü Severodvinsk kentinde bulunan 'Sevmaş' tersanesinde düzenlenen törende, 885M ''Yasen-M'' projesinin iki nükleer denizaltısına ''Voronej'' ve ''Vladivostok'' adı verileceğini duyurdu.

Batı askeri medyasının, 'Moskova'nın 'şimdiye kadarki en ölümcül denizaltısı' olarak duyurduğu 885M "Yasen-M" projesinin iki nükleer denizaltısına "Voronej" ve "Vladivostok" adı verileceği açıklandı.

HİPERSONİK SİLAHLAR TAŞIYOR

Star.com.tr'de yer alan haberde Putin konuşmasında, "Nükleer denizaltılara, askeri zafer kazanılan şehirlerimizin (Voronej ve Vladivostok) adı verildi.' dedi.

Projenin Rus denizaltı filosunun geleceği olduğunu belirten Sevmaş Genel Müdürü Mikhail Budnişenko, denizaltıların hipersonik silahlar taşıyacağını söyledi.

885M Yasen-M çok amaçlı nükleer denizaltıların inşasına yönelik sözleşme, 2019 yazında Army-2019 Uluslararası Askeri-Teknik Forumu sırasında imzalandı.

Denizaltının ana silah olarak, Caliber-PL ve / veya Onyx seyir füzeleri ile Zirkon hipersonik füzeleri taşıyacağı ifade ediliyor.

Yeni denizaltıların tüm Rus seyir füzelerini ve muhtemelen daha fazlasını, ayrıca 533 mm büyüklükteki torpidoları da taşıyabileceği belirtiliyor.