Rusya-Ukrayna savaşı Samsung'u da etkiledi... İsim değişikliğine gittiler

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Samsung, bazı telefonlarında isim değişikliği yaptı. Marka, Rus ordusuyla eş anlamlı hale gelen ''z'' harfini telefon isimlerinden sildi.

ShiftDelete

Bir aydır süre Rusya-Ukrayna savaşı, tüm dengeleri altüst etti. Rusya, Ukrayna'ya yönelik saldırı düzenlerken, teknoloji şirketlerinden de yaptırımlar geliyor.

ShiftDelete'de yer alan habere göre, Güney Koreli teknoloji devi Samsung da, dikkat çeken bir adım attı. Şirket, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle bazı telefonlarda isim değişikliği yaptı.

SAMSUNG, GALAXY Z FOLD 3 VE GALAXY Z FLİP 3'TE İSİM DEĞİŞİKLİĞİ YAPTI

Rusya-Ukrayna savaşında en dikkat çeken detaylarda birisi, Rus askeri araçlarındaki 'Z' harfiydi. İlk başlarda pek anlaşılmasa da, çeşitli iddialar yer aldı. Rus haber kaynakları ise bu iddialarla ilgili açıklama yaptı. Şimdi Samsung, ikonik katlanabilir Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3'ten 'Z' harfini silmeye karar verdi.

Bu kararın arkasındaki sebep ise Rus hükümetine olan desteği göstermek için Z harfinin bir sembol haline gelmesi. Samsung'un bu adımı Estonya, Letonya ve Litvanya'nın internet sitelerinde Galaxy Fold 3 ve Galaxy Flip 3 olarak yer alıyor.

Değişikliği birkaç Twitter kullanıcısı fark etti. Marka şimdilik, Ukrayna pazarına yönelik internet sitesinde telefonların orijinal adını kullanıyor. Aynı şey Rus internet sitesi için de geçerli. Samsung'un yaptığı bu güncellemeyle alakalı şirketten resmi bir açıklama gelmedi.

Geçtiğimiz ay boyunca 'Z' harfi, Rus ordusuyla eş anlamlı hale geldi. Eski Sovyet 'Baltık' ülkelerindeki Rusya karşıtlığı, ülkeye yakın olmaları nedeniyle oldukça yüksek olma ihtimali var. Samsung'un, Ukrayna halkıyla dayanışmanın bir işareti olarak katlanabilir modelleri küresel olarak yeniden adlandırmaya karar verip vermediğini ise önümüzdeki günlerde belli olacak.