Rusya Federal Uzay Ajansı açıkladı: Türkiye ile uzay çalışmaları yürütülüyor

Başkan Erdoğan tarafından tanıtılan Türkiye'nin ''Milli Uzay Programı'' ile ilgili olarak Rusya'dan bir açıklama geldi. Rusya Federal Uzay Ajansı'ndan yapılan açıklamada, uzay faaliyetlerine yönelik iş birliği için çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.

AA

Rusya Federal Uzay Ajansı'ndan (Roscosmos) yapılan açıklamada, Türkiye ile Rusya arasında uzay faaliyetlerine yönelik iş birliği için çalışmaların yürütüldüğü bildirildi.

AA'da yer alan habere göre, Roscosmos'un Türk ortaklarla çalışma fırsatı bulmaktan daima memnuniyet duyduğuna işaret edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ülkelerimiz uzay sektöründe şimdiden güçlü bağlantılar kurdular. Uzun zamandır bireysel uzay projelerini uygulama olasılığını tartışıyoruz ve Türkiye'nin kendi ulusal uzay ajansının oluşturulmasıyla görüşmelerimiz yeni bir seviyeye geliyor."

Açıklamada, Rus tarafının Türkiye'den konuya ilişkin somut teklifler beklediği kaydedilerek, "Halihazırda, uzay faaliyetleri alanında iş birliğinin daha başarılı bir şekilde geliştirilmesi için sağlam bir temel oluşturacak iki taraflı hükümetler arası belge hazırlamak için çalışmalar devam etmektedir." ifadesine yer verildi.

Türkiye'nin "Milli Uzay Programı" dün Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılmıştı.