Instagram'a erişimi kapatan Rusya, çakma Instagram geliştirdi

Kısa bir süre önce ülke genelinde Instagram'a erişimi engelleyen Rusya'da bir grup geliştirici, ‘Rossgram' isimli Instagram taklidi bir uygulama geliştirdi. Görünümü Instagram'a oldukça yüksek oranda benzeyen uygulamanın, 28 Mart'ta kullanıma sunulacağı belirtildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Rus işgalcilere yönelik nefret söylemine kısa bir süreliğine izin vereceğini açıklayan Meta'ya tepki olarak ülke genelinde Instagram'a erişimi engelleyen Rusya, 'Rossgram' isimli Instagram taklidi bir uygulama geliştirdi. Kodları bir grup geliştirici tarafından yazılan uygulamanın, Rusya'da Instagram'a alternatif oluşturacağı kaydedildi. Uygulama renklerinin ve tasarımının Instagram'a oldukça yüksek oranda benzediği görüldü.

Uygulamanın halka ilişkiler sorumlusu Alexander Zobov, Rusya'nın en popüler sosyal medya ağlarından biri olan VKontakte üzerinden yaptığı açıklamada "Ortağım Kirill Filimonov ve geliştirici grubumuz, yaşanan olaylara zaten hazırdı" ifadelerini kullandı.

UYGULAMA, 28 MART'TA YAYINLANACAK

Aktarılan detaylara göre; Rossgram'da, fotoğraf paylaşımının yanı sıra bağış ve ücretli içerik gibi özellikler de yer alacak. 28 Mart'ta yayınlanacak olan uygulama; başlangıçta yalnızca fenomenler, sponsorlar ve yatırımcıların kullanımına sunulacak. Nisan ayından itibaren ise standart kullanıcılar da uygulamaya erişim sağlayabilmeye başlayacak.