Rus lider duyurdu: Ses hızının 9 katına çıkabiliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ''Ses hızının 9 katına kadar hız yapabilen Tsirkon hipersonik füze çalışması, başarılı bir şekilde devam ediyor ve zamanında tamamlanacak.'' dedi.

1

TM Dijital Haber Merkezi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün Federal Meclis'e yaptığı konuşmada, "Ses hızının 9 katına kadar hız yapabilen Tsirkon hipersonik füze çalışması, başarılı bir şekilde devam ediyor ve zamanında tamamlanacak." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Bugün sizi resmi olarak yeni bir silah hakkında bilgilendirmenin mümkün olduğunu düşünüyorum, çalışmaları başarılı bir şekilde devam ediyor ve ve hiç şüphesiz planlanan zaman dilimi içinde tamamlanacak. Gelecek vaat eden bir silah. Yani, size Tsirkon hipersonik füzesinden bahsetmek istiyorum. Ses hızının 9 katına kadar hız yapabilen Tsirkon hipersonik füze çalışması." açıklamasında bulundu.

Putin açıklamasının devamında, "Hem deniz, hem de kara hedeflerini yok etme gücüne sahip ‘Tsirkon’ hipersonik füzesinin hızı 9 mach, menzili ise 1000 kilometreden fazla olacak. Füze denizaltı ve denizüstü gemilerinde kullanılacak." dedi.

2017 yılı ortalarında Tsirkon'un deney sırasında, ses hızının 8 katına eşit bir hıza ulaştığı belirtilmiş daha sonra ise deney gizli geliştirme programına alındığından başka bir bilgiye ulaşılamamıştı.

Mach sayısı, bir hız değerinin ses hızının kaç katı olduğunun bir ifadesi (1 Mach = ses hızı)