Roma'da sanal gerçeklikle turistik gezi dönemi başladı! 30 dakika sürüyor...

Roma, turistlerin şehrin antik dönem kalıntılarını deneyimleyebilmeleri için sanal gerçeklik otobüsüyle turistik gezi uygulamasını başlattı. Tura katılan kişilerin, Roma'nın 2 bin yıl önceki halini görebileceği, duyabileceği ve koklayabileceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

İtalya'da Roma şehir yönetimi, turistlerin şehrin antik dönem kalıntılarını deneyimleyebilmeleri için sanal gerçeklik otobüsüyle turistik gezi uygulamasını başlattı. 30 dakikalık turun; ziyaretçileri İmparatorluk Forumları, Kolezyum, Palatine Tepesi, Circus Maximus ve Marcellus Tiyatrosu gibi ünlü yerlere götürdüğü ifade edildi. Tura katılan kişilerin, Roma'nın 2 bin yıl önceki halini görebilme, duyabilme ve koklayabilme imkanı bulacağının da altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin VRScout'tan aktardığı habere göre tur; 4K OLED ekranlar, üç eksenli ivmeölçer, manyetometre, yüzey lazeri, hızölçer, hoparlör ve özel havalandırmalar gibi teknolojik cihazlarla donatılıyor. Bu teknolojiler; oldukça gerçekçi üç boyutlu görseller, dönemi yansıtan özgün kokular, sesler ve hareketlerle birleştiriliyor.

Tura katılan kişiler, herhangi bir sanal gerçeklik gözlüğü takmıyor. Bunun yerine antik kent, otobüs camlarına yansıtılan üst üste bindirilmiş görüntüler halinde görülüyor. Ziyaretçiler, motorize perdeleri kullanarak geçmişin görüntülerini günümüz kalıntılarıyla karşılaştırabiliyor.

ROMA'DA SANAL GERÇEKLİK OTOBÜSÜ, 6 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUKLARI ÜCRETSİZ AĞIRLIYOR

Elektrikli otobüsler, tek seferde 16 kişiyi ağırlayabiliyor. Roma'yı sanal gerçeklik otobüsüyle deneyimlemek isteyen kişilerin, 16 euro ödeme yapması gerekiyor. 6 yaşından küçük çocuklar ise tura ücretsiz bir şekilde katılabiliyor. Tur, hem İngilizce hem İtalyanca takip edilebiliyor.