Robot köpek Spot, artık rotasını yeniden hesaplayabilecek

Boston Dynamics, geliştirdiği robot köpek Spot için ‘Release 3.0' kodlu yeni bir güncelleme yayınladığını duyurdu. Söz konusu güncelleme sonrası Spot'un, rotasını yeniden hesaplamaya başlayabileceği ve aynı pozisyondan tekrarlanan fotoğraflar çekebileceği belirtildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Yapay zeka ve robotik tasarım şirketi Boston Dynamics, geliştirdiği robot köpek Spot'u daha az insan müdahalesi gerektirecek bir hale getirmeye yönelik olarak 'Release 3.0' kodlu yeni bir güncelleme yayınladığını duyurdu. Yeni davranışlar edinen robot köpeğin, bu sayede gerçek dünyaya daha kolay uyumlanabileceği kaydedildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; robot köpek Spot, söz konusu güncelleme sonrası rotasını dinamik olarak yeniden planlayabilecek. Bu sayede; insan müdahalesi geri çekilse bile robotun denetimi, sorunsuz bir şekilde ilerleyebilecek. Güncellenen Spot ayrıca, içerisinde insan bulunmayan ve önceden zamanlanmış görevleri de yerine getirebilecek. Bununla birlikte robot, kullanıcıların yerine getirmek istedikleri görevleri seçmeleri durumunda rotasını otomatik olarak planlayabilecek.

SPOT, AYNI AÇIDAN TEKRAR TEKRAR FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN SAHNE TANIMA TEKNOLOJİSİNİ KULLANACAK

Diğer yandan Spot, bir şeyler yolunda gitmediğinde artık kullanıcıların bunu fark etmesine de yardımcı olacak. Aynı açıdan tekrar tekrar fotoğraf çekmek için sahne tanıma teknolojisini kullanan robot köpek; gerçek insanların, kendisinin gösterge okumaları ve ısı değişiklikleri gibi bilgisayar görüşü ile fark ettiği değişikliklerin canlı incelemesini yapabilmesini mümkün kılacak.