Realme oyuna katılıyor: Dünyanın en hızlı şarj teknolojisini tanıtacak

Çin merkezli teknoloji şirketi Realme, bu yılki ‘Mobil Dünya Kongresi (MWC 2022)' etkinliğinde dünyanın en hızlı akıllı telefon şarj teknolojisini tanıtacağını duyurdu. Yeni teknolojinin, 28 Şubat günü görücüye çıkarılacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Çin merkezli teknoloji şirketi Realme, bu yıl 28 Şubat-3 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Mobil Dünya Kongresi (MWC 2022)' etkinliğinin ilk gününde akıllı telefonlar için dünyanın en hızlı şarj teknolojisini tanıtacağını açıkladı. Daha önce Realme'nin, çatı şirket Oppo'nun 160W gücündeki hızlı şarj cihazını destekleyen 150W'lık bir şarj teknolojisi tanıtacağı iddia edilmişti. Güncel olarak hızlı şarj teknolojilerinin, 120W seviyesinde olduğu da biliniyordu.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; Xiaomi'nin 200W gücündeki hızlı şarj teknolojisi, Realme için ortaya atılan iddialardan çok daha yüksek kapasiteli olma niteliği taşıyor. Fakat Xiaomi'nin, söz konusu teknolojiyi henüz piyasada son tüketici beğenisine sunmuş olmadığı da biliniyor.

Öte yandan; Realme, yaklaşık 2 yıl önce 125W gücünde UltraDart hızlı şarj teknolojisini de tanıtmıştı. Henüz herhangi bir akıllı telefonda kullanıma sunulmayan teknolojinin, Realme cihazların pilini 3 dakikada yüzde 33 seviyesine getirdiği ifade edilmişti.

YENİ "GT 2" SERİSİ DE "MWC 2022" ETKİNLİĞİNDE TANITILACAK

Bununla birlikte; şirket, yeni hızlı şarj teknolojisinin mevcut engelleri aşacağına ve kullanıcıların akıllı telefonlarını çok daha kısa sürede şarj etmesine olanak tanıyacağına işaret etti. Söz konusu teknolojinin, Realme'nin Ar-Ge kaynaklarının yüzde 70'ini yatıracağı yeni "Go Premium" stratejisinin bir parçası olacağının da altı çizildi.

Realme, yeni "GT 2" akıllı telefon serisini de "MWC 2022" etkinliğinde görücüye çıkaracak. Bu yılın Ocak ayında duyurulan seri, Qualcomm'un 'Snapdragon 8 Gen 1' işlemcisiyle gelecek.