Putin'den kripto para ödemelerine veto! O yasayı imzaladı...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede kripto parayla ödeme yapmayı yasaklayan yeni yasayı imzaladı. Rusya'daki vatandaşların, artık mal ve hizmetler için kripto para birimleri ve NFT'leri kullanarak ödeme yapamayacağı belirtildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, mal ve hizmetler için kripto para birimleri ve NFT'lerle ödeme yapmayı yasaklayan yasa tasarısını imzaladı. Rusya'daki vatandaşların, artık dijital varlıkları bir ödeme yöntemi olarak kullanamayacağı belirtildi. Yeni yasa ayrıca, kripto para borsalarının ve sağlayıcılarının dijital varlıklara ilişkin transferlerin bir ödeme şekli olarak yorumlanabileceği tüm işlemleri reddetmesini şart koştu.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; ABD'li yetkililer, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Rusya'ya uygulanan yaptırımlardan etkilenen bazı Rus şirketlerinin sınırlamaları atlatmak için kripto para birimlerini kullanabileceğini öngörmüştü. Bunun üzerine popüler kripto para birimi Bitcoin'in değeri, işgalin başlamasından birkaç gün sonra hızla yükselmişti. Fakat yeni yasa, bu planların da önüne geçmiş oldu.

PUTIN TARAFINDAN İMZALANAN YASA, 10 GÜN İÇERİSİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Rusya Merkez Bankası da kısa bir süre önce kripto paranın ülkede tamamen yasaklanması çağrısında bulunmuştu. Fakat Rusya Maliye Bakanlığı, bu öneriye sıcak bakmamış ve kripto teknolojisinin gelişimine izin verilmesi gerektiğine inandığını dile getirmişti.

Öte yandan; Putin tarafından imzalanan yeni yasa, 10 gün içerisinde yürürlüğe girecek. Bu gelişmeden sonra ülkede kripto para birimleri ile ödeme yapmak, tamamen yasa dışı hale gelecek. Rus vatandaşlar, yasa yürürlüğe girene kadar kripto para birimlerine yatırım yapmaya ve kripto para madenciliğine devam edebilecek.