Popüler sosyal medya platformu, genç kullanıcılara arkadaş önerilerini kısıtlayacak

Popüler sosyal medya platformu Snapchat, genç kullanıcıların yabancılarla etkileşime girmesini önleyebilmek adına arkadaş önerilerini sınırlandıracağını açıkladı. Genç kullanıcıların, artık yalnızca belirli bir sayıda ortak arkadaşları varsa diğer kullanıcıları arkadaş önerisi olarak göreceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler sosyal medya platformu Snapchat, uygulamada genç kullanıcıların gördüğü arkadaş önerilerini sınırlandıran yeni bir güvenlik özelliğini kullanıma sundu. 13 ve 17 yaş arasındaki kullanıcıların, artık yalnızca bir kullanıcıyla belli bir sayıda ortak arkadaşları varsa o kullanıcıyı arkadaş önerisi olarak göreceği ifade edildi. Uygulamada "Quick Add" isimli özelliğin, kullanıcılara yeni arkadaş önerilerinde bulunduğu biliniyordu.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre, bir kullanıcının "Quick Add" listesinde arkadaş önerisi olarak görünmesi için kaç ortak arkadaş bulundurması gerektiği henüz net olarak bilinmiyor. Fakat Snapchat, genç kullanıcıların yalnızca gerçek yaşamda tanıdıkları kişilerle arkadaş olmalarını mümkün kılmayı hedefliyor.

SNAPCHAT'E YENİ EBEVEYN KONTROLLERİ DE GELİYOR

Platform ayrıca, uygulamaya yeni ebeveyn kontrolleri eklemeyi planlıyor. Bu sayede, genç kullanıcıların mahremiyetinin korunması ve ebeveynlerin, çocuklarının etkileşime girdiği kişiler hakkında daha fazla fikir sahibi olmasının mümkün kılınması amaçlanıyor.

Diğer yandan; Snapchat, Ekim ayından bu yana platformda zararlı içeriklerle ilgili önceden tespit oranını yüzde 50 artırdığına işaret ediyor.