''Pirireis'' bugün hizmete giriyor... Donanmanın gücüne güç katacak!

Yeni Tip Denizaltı Projesi'nin ilk denizaltısı Pirireis, Deniz Kuvvetleri'nin hizmetine giriyor. Başkan Erdoğan'ın da katılacağı Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni'nde aynı zamanda Hızırreis denizaltısı bayrak çekme ve seyir deneyimlerine başlayacak. İşte detaylar....

AA

Havadan Bağımsız Tahrik Sistemli Denizaltı Projesi kapsamında inşa edilen ilk denizaltı Pirireis, bugün hizmete giriyor.

Proje kapsamında inşa faaliyetlerine devam edilen diğer 5 denizaltı ise 2027'ye kadar hizmete alınarak donanmanın gücüne güç katacak.

Başkan Erdoğan, Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni'ne katılacak.

Törenin ardından Pirireis denizaltısı, Deniz Kuvvetleri'nin hizmetine girecek.

Bununla birlikte Hızırreis denizaltısı bayrak çekme ve seyir deneyimlerine, Muratreis denizaltısı havuz donatım faaliyetlerine başlayacak.

YAKIT 2-3-4 Akaryakıt gemileri ile dünyada sınıfının en büyüğü olan 3 bin tonluk denizaltı havuzu da hizmete girecek.

HAVADAN BAĞIMSIZ TAHRİK SİSTEMLİ DENİZALTI PROJESİ

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen Yeni Tip Denizaltı Projesi ile dalmış durumda ve gizlilik içinde uzun süre harekat icra edebilme yeteneği, yüksek süratli gelişmiş torpidoları, satıh hedeflerine (kara dahil) atılabilen güdümlü mermi kabiliyeti olan 6 denizaltı Deniz Kuvvetleri Komutanlığına kazandırılacak.

Denizaltılar, 68,35 metre uzunluğa, 6,3 metre mukavim tekne dış çapına, 1850 ton deplasmana ve 40 personel kapasitesine sahip bulunuyor.

Dünyaca "Tip-214" olarak tanınan ve sahip olduğu yakıt pili teknolojisi sayesinde havadan bağımsız tahrik kabiliyetine sahip denizaltılar, Türk Deniz Kuvvetleri için ilk olma niteliği taşıyor. Su altı, su üstü ve kara hedeflerine karşı silahlarla donatılmış olan denizaltılar birçok tipte torpido, füze atabilme ve mayın dökebilme özelliğine sahip bulunuyor.

MSB duyurdu! Birleşik Kara Devriyesi faaliyeti Barış Pınarı Harekat Bölgesi'nde yeniden başlatıldı

ANKA III'ten bir ilk! "Türkiye'nin güvenliği için gün sayıyor"

En uzun menzilli uçuşunu gerçekleştirdi... 280 km'den avlanacak