Peugeot, yeni SUV ve ticariyle rekor kıracak

Geçtiğimiz yıl 35.563 adet satışla kapatan Fransız marka Peugeot, yeni SUV ve hafit ticari modelleriyle yıla iddialı giriş yaptı. Marka hedeflerini büyütüp 41 bin adedin üzerine yükseltti. 

SÜMER DEMİRCİLİK

Geçmişteki zor günlerini atlatan Fransız üretici Peugeot, yeni modellerinin tüm pazarlardaki başarılarıyla iddiasını yükseltiyor. Global satışlarını yüzde 12.3 yükseltip 1.920 milyon adede çıkartan marka büyüme trendini sürdürüyor. Benzer bir büyümeyi Türkiye pazarında da gerçekleştiren Peugeot, 25 bin 440 adedi binek, 10 bin 123 adedi hafif ticari olmak üzere toplam 35 bin 563 adet satış gerçekleştirerek yüzde 3,62 oranında pazar payı elde etti. 

PAZARDAN FAZLA BÜYÜDÜ 

Geçtiğimiz yıl Türkiye otomobil pazarı yüzde 1.6 büyürken, marka olarak yüzde 3.3 büyüdüklerini vurgulayan Peugeot Türkiye Genel Müdürü Laurent Pernet, "Bu sonuçlarla hafift ticari araç pazarında satış sıralamasında bir basamak yükselerek en çok araç satan beşinci marka olduk. Yenilenen 2008, yeni SUV 3008, EAT6 tam otomatik şanzımanın her modelde sunulması satışlarımızı yükselten en önemli etkenler oldu" açıklaması yaptı. 

SATIŞ HEDEFLERİ YÜKSELDİ 

Peugeot Türkiye olarak 2017 için hedeflerimizi daha yukarıya doğru güncelledik açıklaması yapan Pernet, "Sınıfında büyük talep gören yeni SUV modelimiz 3008'i geçtiğimiz kasım ayında satışa sunduk. 2017’de tam yıl pazarda olacak. Yenil modellerle birlikte satış hedefimizi 41 bin adedin üzerine çıkardık. Türkiye toplam pazarının 916 bin adet olacağı öngörüsüyle Pegueot olarak biz de yüzde 4.5 pazar payı hedefliyoruz" diye konuştu. 

Yeni modeller sıra bekliyor

Bu yıl yeni modellerle büyümeye devam edeceklerini açıklayan Peugeot Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Akın, "Yeni ürün tanıtımlarımız satışlarımızda 2017’de önemli bir rol üstlenecekler. Yılın ikinci çeyreğinde yeni SUV modelimiz 5008 satışa sunulacak. Aynı zamanda filo pazarındaki önemli oyuncumuz 301 makyajlanacak. Ayrıca Expert/Traveller ve Boxer Van’ın 4 tonluk versiyonu da ilk çeyrekte bayilerde olacak. Hafif ticarideki bu yenilikler de satışlarımızı daha da yükseltmemizi sağlayacak" açıklaması yaptı. 

SUV'ların payı %40'a çıkıyor

Peugeot SUV ailesinin 5008 ile tamamlanacağının altını çizen Akın, "Toplam binek satışlarımızın yüzde 40 gibi önemli bir bölümü SUV modellerimizden gelecek. Ayrıca perakende müşteri oranımız da yükseliyor. 2017 için satışlarımızın yüzde 61’i peradende müşterilerimizden oluşacak" dedi. 

Fuardan vazgeçmedi

İstanbul Auto Show Fuarı’na katılmaktan vazgeçmediklerini açıklayan Laurent Pernet, "İstanbul otomobil açısından da en önemli pazar. Toplam otomobil satışının yüzde 40’i İstanbul’da gerçekleşiyor. Bu nedenle fuar ayrı bir önem taşıyor. Marka bilinirliği için de son derece önemli. Yeni modelimiz 5008 ilk kez fuarda sergilenecek" diye konuştu.