Panasonic, dünyanın en büyük batarya fabrikasını inşa ediyor! 4 milyar dolar yatırım...

Panasonic, elektrikli otomobillere güç vermek için Kansas'ta dünyanın en büyük batarya fabrikasını inşa etmeye başladı. 4 milyar dolarlık yatırımla inşa edilen Panasonic tesisinin, Tesla için yüksek kapasiteli hücrelere sahip piller üreteceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Japonya merkezli teknoloji şirketi Panasonic, elektrikli otomobiller için dünyanın en büyük pil hücresi üretim tesisini inşa etmek ve işletmek üzere Kansas eyaletiyle 4 milyar dolarlık bir yatırım anlaşması imzaladığını duyurdu. Panasonic, şimdiden tesisi inşa etmek için De Soto kenti yakınlarındaki eski bir mühimmat fabrikası içerisinde yer alan bir alanı belirledi. Konuya ilişkin açıklama yapan Kansas Valisi Laura Kelly, projenin Kansas tarihindeki en büyük yatırım olduğuna ve tesisin kendi türünün en büyük pil üretim merkezlerinden biri olacağına dikkat çekti. Kelly, projenin Kansas eyaleti ekonomisi için dönüştürücü olacağını ve eyaletteki 8 bin kişiye yüksek profilli istihdam sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; yeni tesis, Tesla için yüksek kapasiteli pil hücreleri üretecek. Proje, 4 bin kişiye fabrikada kalıcı istihdam sağlayacak. İnşaat çalışmaları için ise 16 bin 500 kişi istihdam edilecek.

PANASONIC, HALİHAZIRDA TESLA İLE ORTAK BİR FABRİKA İŞLETİYOR

Öte yandan; Panasonic, halihazırda Tesla ile Nevada üretim merkezini ortak bir biçimde işletiyordu. Tesla, geçen ay Austin'de üçüncü bir fabrika da açmıştı. Elon Musk liderliğindeki elektrikli otomobil devi, pandeminin neden olduğu küresel ekonomik kriz ve tedarik zincirindeki kırılmalara rağmen teslim ettiği araç sayısını 2020 ile 2021 arasında yaklaşık yüzde 90 artırmıştı. 2019 yılında tescilli bir pil serisi geliştirmeye başlayan şirket, rutin olarak lityum tedarikçileri ile özel anlaşmalar da yapıyordu.

Benzer şekilde, General Motors ve Ford da son yıllarda hem pil hem de elektrikli otomobil üretim tesislerine oldukça büyük yatırımlar yaptı. General Motors, yalnızca Michigan bölgesindeki yatırımları için 7 milyar dolar harcadı. Bunun 2,4 milyar doları, Lansing yakınlarındaki bir elektrikli otomobil ve pil tesisine ayrıldı. Ford ise taşıtları elektrikli hale getirmeye yönelik teknolojilere ve otonom sürüş teknolojilerine 29 milyar dolarlık bir yatırım yapacağını taahhüt etti.