Orijinal ‘Angry Birds' geri dönüyor! Uygulama mağazalarına geldi...

Finlandiya merkezli oyun geliştiricisi Rovio, ‘Angry Birds' oyununun orijinal versiyonunun uygulama mağazalarına geri döndüğünü açıkladı. 99 sentlik bir fiyattan satışa sunulacak olan Angry Birds oyununun, herhangi bir uygulama içi satın alma talep etmeyeceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Rovio, 'Angry Birds' oyununun orijinal versiyonunun uygulama mağazalarına geri döndüğünü açıkladı. Finlandiya merkezli oyun geliştiricisi, geçen yıl yayınladığı bir açıklamada eski oyun motorunu ve tasarımını kullandığı için oyunun orijinal versiyonunu uygulama mağazalarından kaldırmak zorunda kaldıklarını duyurmuştu. Mevcut mobil oyun teknolojileri ve platformlarının orijinal versiyonu desteklemediğine işaret eden şirket, Angry Birds oyununun herhangi bir güncelleme yapılmazsa yakında en güncel işletim sistemi sürümleriyle uyumsuz hale geleceğini dile getirmişti.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; oyun hayranları, klasik oyunun geri dönmesine yönelik taleplerde bulundu. Bunun üzerine Rovio, orijinal versiyonu tekrar kullanıma sunmak için çalışmalar yapmaya başladı. Daha sonra orijinal Angry Birds, 'Unity' oyun motoru kullanılarak yeniden inşa edildi. 'Unity', oyunun orijinal versiyonunun yeni cihazlar için yeniden oluşturulmasını mümkün hale getirdi. Oyunun yeniden yapım sürecinin, eski grafiklere rötuş yapmaktan ve oyun mekaniğini güncellemekten çok daha fazla çalışma gerektirdiği kaydedildi.

ORİJİNAL VERSİYON, 'ROVIO CLASSICS: ANGRY BIRDS' ADIYLA TEKRAR YAYINLANDI

Paylaşılan diğer bilgilere göre; orijinal versiyon, 'Rovio Classics: Angry Birds' adıyla AppStore ve Google Play Store'da tekrar yayınlandı. Oyunun, 99 sentlik bir ücretle satışa sunulduğu görüldü. Fakat şirket, oyunda herhangi bir uygulama içi satın alma adımı bulunmadığına işaret etti.