Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile 8'inci Komando Tugay Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulundu. Savunma sanayindeki başarılardan bahseden Akar, "TCG Anadolu Deniz Kuvvetlerine teslim edildi, İMECE uydu sistemi yörüngesine fırlatıldı. 2012'de Arifiye'de üretimine başlanan milli Altay tankı 23 Nisan Pazar günü envantere katılacak" dedi.
AMBARGO DURDURAMADI
Kore Güç Grubu'na sahip 2 adet Altay Tankı, 1.5 yıl süreyle teste tabi tutulacak. TSK'nın onay vermesinin ardından seri üretim Ankara'da inşa edilen fabrikada gerçekleştirilecek. 2018'de seri üretim sözleşmesi imzalanan ve 2020'de seri üretime geçmesi planlanan Altay Tankı üretim aşamasındayken Almanya tedarik ettiği güç grubuna ambargo koydu. Ancak bu ambargo Altay'ı durduramadı. Güç grubu Kore'den tedarik edildi ve diğer bileşenler yerli imkanlarla üretildi.
TSK'NIN SAYGINLIĞI DAHA DA ARTIYOR
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yerli ve milli savunma sanayide sağlanan gelişmelerin TSK'nın caydırıcılığını ve saygınlığını daha da arttırdığını söyledi.
3 KM ATIŞ MENZİLİNE SAHİP
Türkiye'de geliştirilen 3+ nesil ana muharebe tankı olan ismini Türk Kurtuluş Savaşı'nda 5. Süvari Kolordusu'nu komuta eden Fahrettin Altay'dan aldı. 3 km atış menziline sahip olan tankın topunun toplam namlu uzunluğu 6,6 m ve ağırlığı 1324 kilogram. Tank atış kontrol sistemi, Aselsan tarafından üretiliyor.
SİHA'LAR 100-150 METREDE KALKABİLECEK
Vatandaşların yarın akşama kadar Sarayburnu'na giderek gezebileceği TCG Anadolu SİHA gemisi de envantere giren milli ürünlerden. 232 metre uzunluğundaki geminin tasarımında, İspanyol gemisi Juan Carlos I esas alındı. Burun kısmında yer alan 12 derecelik fırlatma rampası, kısa mesafede kalkış özelliğine sahip uçaklar ile geminin bir uçak gemisine dönüşebilmesine olanak sağlıyor. İHA-SİHA sistemlerinin 100-150 metrede kalkış hızına ulaştırılması amaçlanıyor.