Oppo, yeni amiral gemisi Find X5 serisini tanıttı: Hassleblad kamerayla geldi

Çin merkezli teknoloji devi Oppo, yeni ‘Find X5' amiral gemisi akıllı telefon serisini tanıttı. ‘Find X5' ve ‘Find X5 Pro' olmak üzere 2 farklı modelle gelen seride; cihazların ana kamerası, İsveç merkezli kamera üreticisi Hassleblad ile iş birliği içerisinde geliştirildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Çin merkezli teknoloji devi Oppo, yeni 'Find X5' amiral gemisi akıllı telefon serisini görücüye çıkardı. Seri, 'Find X5' ve 'Find X5 Pro' olmak üzere 2 farklı modelle geldi. 'Find X5 Pro', bin 299 euro'luk bir fiyat etiketiyle piyasaya sürülürken 'Find X5', 999 euro'dan satışa sunuldu. Şirket, cihazların ön siparişe açıldığına ve 14 Mart'tan itibaren tüm dünyada satın alınabilir olacağına işaret etti.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; Oppo Find X5 Pro, kesik dikdörtgen şeklinde büyük bir arka kamera kurulumuyla geliyor. Oppo'nun uzay araştırmalarından ilham alarak tasarladığını belirttiği seramik arka gövdenin, siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunuyor. Arka kamera kurulumunda; 50 MP'lik ana kameraya, 110 derece açıda çekim yapabilen 50 MP'lik bir ultra geniş açı lens ve 20 kata kadar dijital yakınlaştırma işlemi yapabilen 13 MP'lik bir telefoto lens eşlik ediyor. Delikli ekrana yerleştirilen ön kamera ise önceki nesle göre yüzde 60 oranında daha fazla ışık alabiliyor.

Ürünün İsveçli kamera üreticisi Hassleblad ile iş birliği içerisinde geliştirilen kamera kurulumu; düşük ışıkta daha iyi bir fotoğraf performansı, 4K çekimlerde 20 kata kadar daha hızlı yapay zeka performansı, yapay zeka destekli gürültü azaltma teknolojisi, 'SLR' kamera düzeyinde 5 eksenli optik görüntü sabitleme (OIS) teknolojisi, daha iyi renk algılama performansı, sinematik mod, Hassleblad'ın 'Doğal Renk Kalibrasyonu' teknolojisi ve 4K kalitede ultra gece video performansını destekliyor.

OPPO, FIND X5 PRO İÇİN GOOGLE İLE İŞ BİRLİĞİ YAPTI

Bununla birlikte; Find X5 Pro, 6.7 inç boyutunda WQHD+ çözünürlük sunan LTPO 2.0 AMOLED ekranla kullanıcı beğenisine sunuluyor. HDR10+ sertifikası bulunan ekran, Gorilla Glass Victus kaplama teknolojisiyle korunuyor. Panel ayrıca, kullanıcılara içeriğe göre uyarlanabilen 120 Hz ekran tazeleme oranı sunuyor. Gücünü Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisinden alan cihaz, 12 GB RAM kapasitesi ve 256 GB dahili depolama alanıyla piyasaya sürülüyor.

Ürünün 5.000 mAh kapasitesindeki çift hücreli bataryası, 80W gücünde SuperVOOC hızlı şarj teknolojisini destekliyor. Çok katmanlı Turbo soğutma sistemi sayesinde ısınma problemini ortadan kaldırmayı vadeden telefon, kutusundan Android 12 işletim sistemi ve ColorOS 12.1 kullanıcı arayüzüyle çıkıyor. IP68 suya ve toza dayanıklılık sertifikası da bulunan Find X5 Pro, Dolby Atmos destekli stereo hoparlör ile raflardaki yerini alıyor.

Oppo'nun ayrıca, Find X5 Pro için Google ile iş birliği yaptığı biliniyor. İş birliği kapsamında, kullanıcılara çevrim dışı yakın alan paylaşımı ve Hızlı Eşleştirme (Fast Pair) teknolojisi gibi bir dizi yeni özellik sunuluyor. Bununla birlikte Oppo, sürdürülebilir bir çevre için Find X5 cihazlarda plastik kullanımını yüzde 95 azalttığına ve yüzde 45 oranında biyolojik olarak parçalanabilen malzemeler kullandığına işaret ediyor.

FIND X5'İN TASARIMI 'PRO' VERSİYONLA BÜYÜK ORANDA BENZERLİK GÖSTERİYOR

Serinin giriş modeli Find X5 ise çıkıntılı bir arka kamera kurulumu ve seramik arka gövde dışında Find X5 Pro'ya benzer bir tasarımla geliyor. Cihazın 6.5 inç büyüklüğündeki AMOLED ekranı, 120 Hz tazeleme oranı sunuyor. Snapdragon 888 5G işlemciden güç alan model, 8 GB'lık bir RAM kapasitesi ve 256 GB'lık dahili depolama alanına ev sahipliği yapıyor.

Ürünün kamera kurulumu, batarya özellikleri ve soğutma sisteminin, 'Pro' versiyonla aynı olduğu ifade ediliyor. Cihaz, 'Find X5 Pro'dan farklı olarak 30W gücünde hızlı şarj teknolojisini destekliyor.