Oppo, Reno6 akıllı telefon modelini Türkiye'de satışa sundu

Çin merkezli teknoloji devi Oppo, Reno6 akıllı telefon modelini Türkiye'de satışa sunduğunu duyurdu. Yapay zeka destekli bir kamera kurulumuyla gelen cihazın, gücünü Qualcomm'un Snapdragon 720G işlemcisinden aldığı belirtildi.

AA

Çin merkezli teknoloji devi Oppo, Reno6 akıllı telefon modelini Türkiye'de satışa sunduğunu duyurdu. Cihazın, portre çekimlere sinematik bokeh ışıltı efektleri sunan yeni 'Bokeh Parlak Video' ve değerli anların profesyonel görünümlü portre videoları olarak kaydedilmesine imkan tanıyan geliştirilmiş 'Yapay Zeka Vurgu Videosu' gibi sektör lideri özelliklerle donatıldığı belirtildi.

Oppo Reno serisinin, global olarak her ay ortalama 2 milyardan fazla fotoğraf ve 200 milyondan fazla video çekerek anılarını kaydeden 70 milyondan fazla kullanıcıya hizmet verdiği biliniyordu.

Aktarılan detaylara göre; Reno serisindeki görüntüleme yeteneklerini devam ettiren Reno6, portre fotoğrafçılığı deneyimini geliştirmek ve duyguları daha iyi yakalamak için sektör lideri portre video özellikleriyle birlikte geliyor. Arka gövdede yapay zeka destekli ve 64 MP ana kameralı dörtlü bir kamera kurulumu bulunuyor. Modelin ön gövdesinde ise 44 MP çözünürlük desteği bulunan bir selfie kamerası yer alıyor.

Bokeh Parlak Video, akıllı telefonlarla çekilen videolara sinema kalitesinde bir bokeh efekti sunmayı vadediyor. Oppo'nun 10 milyonu aşan portre veri kümesi ve yapay zeka algoritmalarıyla desteklenen 'Bokeh Parlak Video', arka planda bokeh ışık noktaları olan portre videoları çekmek için gerçek zamanlı video işleme imkanı tanıyor. Söz konusu özellik ayrıca, portre çekimlerinin doğal ve parlak görünmesini sağlamayı da hedefliyor.

'Yapay Zeka Vurgu Videosu' ise ortam ışığını otomatik olarak algılıyor ve videoları buna göre optimize edebiliyor. Böylece kullanıcıların, gece veya gündüz fark etmeksizin daha net, daha parlak ve daha canlı renklere sahip portre videoları çekebileceği ifade ediliyor.

Öte yandan; 'Portre Güzelleştirme Videosu', portre videolarına doğal güzelleştirme efektleri eklemeyi amaçlıyor. Yüzde bulunan 193'e kadar temel noktayı video çekimi esnasında tanımlayan mod; güzellik efektlerinin daha hassas, kişiselleştirilmiş ve özgün bir şekilde uygulanmasına olanak tanımayı vadediyor.

RENO6, 45 DAKİKADA YÜZDE 100 ŞARJ OLUYOR

Reno 6, 'Oppo Görüntü Temizleme Modu'nu da destekliyor. 'Görüntü Netlik Motoru', hareketli nesnelerin fotoğrafını daha net çekmeyi sağlarken 'Ultra Net 108 MP' görüntü özelliği de ultra yüksek çözünürlüklü ana kamera ve algoritmalar sayesinde fotoğraflarda zengin detaylar ve dokular sunmayı hedefliyor.

Paylaşılan diğer bilgilere göre; 50W gücünde hızlı şarj desteği ve 4310 mAh kapasitesindeki bataryasıyla öne çıkan Reno6, 45 dakikada yüzde 100 şarj seviyesine geliyor. 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip Reno6 ayrıca, gücünü Qualcomm Snapdragon 720G işlemci modelinden alıyor.

Oppo'nun kendi geliştirdiği ve RAM'in yetmediği anlarda ROM depolamanın bir kısmının bellek olarak kullanılmasına izin veren 'Bellek Genişletme' teknolojisi de Reno6'da kullanıma sunuluyor. Böylece yerleşik 8 GB'lık RAM, gerektiğinde ek 2GB, 3GB ve 5GB bellek ile desteklenebiliyor.

Diğer yandan; Reno6, Oppo'nun Android tabanlı mobil işletim sistemi ColorOS 11 ile geliyor. Şirket; kullanıcı arayüzünün daha fazla verimlilik, benzersiz akışkanlık ve güçlendirilmiş gizlilik sağladığına işaret ediyor. 'Serbest Biçimli Ekran Görüntüsü' özelliği ise seçilen herhangi bir ekran görüntüsünde yer alan metinlerin 100'den fazla dile çevrilebilmesini sağlıyor. 'Temassız Kontrol' özelliği de kullanıcıların ekranı yukarı ve aşağı kaydırmak gibi görevleri dokunmadan gerçekleştirmesine olanak tanıyor.

Bununla birlikte; bildirimlerin başkaları tarafından görülmesini önleyen ve ekrana bakıldığında açılır pencerelerdeki mesaj ayrıntılarını otomatik olarak gizleyebilen 'Akıllı Gözetleme Önleme' uygulaması, telefonun önemli bir gizlilik özelliği olarak ön plana çıkıyor. 'Özel Sistem' ise bölünmüş uygulamalarla ve verilerle, kullanıcıların telefonda birden fazla hesap oluşturmasına imkan veriyor.