Oppo, MagSafe benzeri yeni kablosuz şarj teknolojisi MagVOOC'u tanıttı

Çin merkezli teknoloji şirketi Oppo, MagSafe benzeri yeni kablosuz şarj teknolojisi MagVOOC'u tanıttı. Şirket, Smart China Expo 2021 etkinliğinde manyetik şarj teknolojisi ve uyumlu aksesuarlarına özel kısa bir tanıtım gerçekleştirdi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Çinli teknoloji şirketi Oppo, MagSafe benzeri yeni kablosuz şarj teknolojisini tanıttı. 'MagVOOC' olarak adlandırılan manyetik şarj teknolojisi, 'Smart China Expo 2021' etkinliğinde uyumlu aksesuarları ile birlikte görücüye çıkarıldı.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; MagVOOC, akıllı telefonları şarj etmek için telefonun arka gövdesindeki mıknatıslardan faydalanıyor. Söz konusu teknoloji, Apple'ın geçen yıl iPhone 12 serisi ile birlikte görücüye çıkardığı 'MagSafe' kablosuz şarj teknolojisiyle büyük oranda benzerlik gösteriyor. Kısa bir süre önce, Realme'nin de 'MagDart' isimli manyetik kablosuz şarj teknolojisini tanıttığı biliniyor. Benzer şekilde, Oppo'nun da Android pazarındaki fırsatlardan yararlanabilmek adına kablosuz şarj furyasına katıldığı ifade ediliyor.

Diğer yandan; Oppo, etkinlikte 'MagVOOC' manyetik şarj teknolojisi yanında söz konusu teknoloji ile uyumlu yeni şarj aksesuarlarını da tanıttı. 'MagVOOC' kablosuz powerbank, MagVOOC ultra ince şarj cihazı ve MagVOOC kablosuz şarj standı; bu aksesuarlar arasında yer aldı.

MAGVOOC KABLOSUZ ŞARJ STANDI, CİHAZI ŞARJ EDERKEN İÇERİK İZLENEBİLMESİNİ MÜMKÜN KILIYOR

Paylaşılan detaylara göre; MagVOOC ultra ince şarj cihazı, Apple ve Realme'nin cihaz tasarımlarıyla benzerlik gösteriyor. Cihaz, akıllı telefonların arka gövdesindeki MagVOOC uyumlu mıknatıslarla eşleşiyor ve dairesel bir tasarıma sahip olma niteliği taşıyor. Fakat rakiplerinden farklı olarak cihazın, bir USB bağlantısı aracılığıyla bir priz adaptörüne bağlanması gerekiyor.

Gerçek kablosuz şarj deneyimi için ise Oppo'nun MagVOOC serisi, taşınabilir bir kablosuz şarj powerbank'i içeriyor. Cihaz, MagVOOC mıknatıslarını kullanarak akıllı telefonların arka gövdesine yerleşiyor.

Oppo ayrıca, Android cihazları şarj etmek için MagVOOC şarj teknolojisinden yararlanan bir kablosuz şarj standını da kullanıcı beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Stant, kullanıcıların akıllı telefonlarını hem yatay hem de dikey olarak yerleştirebilmelerini mümkün kılıyor. Bu sayede, cihaz şarj olurken telefonda içerik de izlenebiliyor. Öte yandan; Oppo, tanıttığı kablosuz şarj teknolojisinin hızına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Bununla birlikte, cihazların ne zaman piyasaya sürüleceği ile ilgili de bir detay paylaşılmadı.