O ülkede Apple ürünlerinin satışı yasaklandı! Patenti ihlal etti...

Kolombiya'da bir mahkeme, Ericsson tarafından Apple'a açılan dava nedeniyle Apple'ın bazı ürünlerinin ülkedeki satışını yasakladı. Kolombiya'da artık, 5G destekli iPhone ve iPad modellerinin satışının ve ithalatının yapılamayacağı belirtildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

İsveçli teknoloji şirketi Ericsson, Apple'ın 5G destekli donanımlarının kendisi tarafından alınan "NC2019/0003681" patentini ihlal ettiği gerekçesiyle Kolombiya'da Apple'a dava açmıştı. Şirket, yaptırımın gerçekleşebilmesi için Kolombiya mahkemesine 50 bin dolarlık teminat bedeli de ödemişti. Bunun üzerine; Juzgado 042 Civil del Circuito de Bogota mahkemesi, Apple'ın bazı ürünlerinin ülkedeki satışını yasakladı. 2037'ye kadar geçerli olan patent nedeniyle Kolombiya'da artık, 5G destekli iPhone ve iPad modellerinin satışının ve ithalatının yapılamayacağı belirtildi.

Mahkeme kararında, "Apple'ın patenti ihlal eden herhangi bir ürünü, yani 5G donanımlı iPhone veya iPad'i ithal etmesi, satması, reklamını yapması veya başka bir şekilde ticarileştirmesi yasaklanmıştır. Apple ayrıca; uyumluluğu sağlamak için perakendeciler, sosyal medya platformları, kitle iletişim araçları ve diğer firmalarla bu konuda iletişim kurmak zorundadır" ifadelerine yer verildi.

APPLE, DAVAYI ABD'YE TAŞIMAK İSTİYOR

Öte yandan, diğer ülkelerde de benzer bir karar verilerek Apple'ın 5G destekli ürünlerine satış yasağı getirilebileceği tahmin ediliyor. Konuyla ilgili kendisine yöneltilen soruları şimdilik yanıtsız bırakan Apple ise Kolombiya'da devam eden dava sürecini ABD'ye taşımayı planlıyor. Bunun için Teksas'ın doğu bölgesinde tazminat başvurusu yapan teknoloji devinin, daha önce de ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'ndan gelen benzer bir suçlamayla karşı karşıya kaldığı biliniyor.