O ülke, Xiaomi'ye rekor para cezası kesti! Milyonlarca dolara el konuldu...

Hindistan, Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi'ye kara para akladığı gerekçesiyle rekor miktarda para cezası kesti. Ceza kapsamında, Xiaomi'nin Çin'e aktardığı 725 milyon dolara el konuldu.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Hindistan, Çinli teknoloji devi Xiaomi'ye kara para akladığı gerekçesiyle rekor miktarda para cezası kesti. Ceza kapsamında; Hindistan İcra Müdürlüğü, Xiaomi'nin Çin'e aktardığı 725 milyon dolara el koydu. Yetkililer, Xiaomi'nin ülkenin döviz yasalarını ihlal ettiğine işaret etti.

Yapılan açıklamaya göre; Çinli şirket, telif hakkı ücretleri adına 3 yabancı kuruluşa döviz göndererek ve genel merkezin talimatlarını izleyerek Hindistan döviz yasasını ihlal etti. Hindistan'ın, Xiaomi'nin pazar payının büyük bir çoğunluğunu oluşturduğu da biliniyordu.

XIAOMI, RESMİ BİR AÇIKLAMA YAYINLADI

Öte yandan; yaşanan gelişme sonrası Xiaomi, para cezasına ilişkin resmi bir açıklama yayınladı. Açıklamasında tüm birimlerinin yerel yasalara ve düzenlemelere uyduğunu dile getiren şirket, telif ücretlerinin kullanımının yasal olduğunu hatırlattı ve yanlış anlaşılmayı düzeltmek için Hindistan hükumeti ile yakın bir şekilde çalışacaklarını belirtti.