NVIDIA, GTC etkinliğinde CEO'sunun sanal bir kopyasını kullandı!

ABD merkezli teknoloji şirketi NVIDIA; Nisan ayında gerçekleştirilen GTC (GPU Teknoloji Konferansı) etkinliğinde konuşma yapması için CEO'su Jensen Huang'ın kendisi yerine, sanal bir kopyasını kullandığını açıkladı. Şirket, dijital kopyanın oluşturulması için yapay zeka teknolojilerinden faydalandıklarına işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji şirketi NVIDIA; Nisan ayında gerçekleştirilen GTC (GPU Teknoloji Konferansı) etkinliğinde CEO'su Jensen Huang'ın sanal bir kopyasını kullandığını açıkladı. Dijital kopyanın, Huang'ın görüntüsünün taranması ve vücut hareketlerini taklit etmesi için bir yapay zekanın eğitilmesi yoluyla oluşturulduğu kaydedildi.

Aksam.com.tr'nin Techradar'dan aktardığı habere göre; etkinlikte izlenen CEO sunumu ve konuşması, Huang'ın kendisi tarafından yapılmadı. Şirket, dünyaca ünlü CEO'nun tüm yüzünün ve bedeninin görüntüsünü tarayabilmek için DSLR kameralar kullandı. Bu şekilde, Huang'ın üç boyutlu bir modeli çıkarıldı. NVIDIA, daha sonra modelin Huang'ın ifadelerini ve vücut hareketlerini daha gerçekçi bir şekilde taklit etmesini mümkün kılmak için bir yapay zekayı eğitti.

NVIDIA, KLONU DAHA GERÇEKÇİ BİR HALE GETİRMEK İÇİN "YAPAY ZEKA SİHRİ" UYGULADI

Proje arkasındaki ekip, Huang'ın dijital klonunu daha gerçekçi hale getirmek için biraz "yapay zeka sihri" uyguladıklarının da altını çizdi. Öte yandan; şirket CEO'sunun etkinlikteki sunumu, Huang'ın mutfağından yapıldı. Mutfağın, tamamen bir bilgisayar tarafından geliştirildiği ve üretildiği kaydedildi. Huang, daha sonra mühendisler için geliştirilmiş olan 'Omniverse' isimli bir 'metaverse' platformu kullanılarak mutfağa yerleştirildi.