Nisan ayının en çok satan akıllı telefonu belli oldu! Yüzde 5,5 pazar payına sahip...

Pazar analiz şirketi Counterpoint Research, Nisan ayının en çok satan 10 akıllı telefonunu açıkladı. Rapora göre iPhone 13, yüzde 5,5'lik bir pazar payıyla Nisan ayının en çok satan akıllı telefonu oldu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Pazar analiz şirketi Counterpoint Research, yayınladığı yeni bir raporda Nisan ayının en çok satan 10 akıllı telefonunu açıkladı. Rapor, iPhone 13'ün Nisan ayında dünya genelinde en çok satan model olduğuna işaret etti. En çok satan 10 akıllı telefon, toplam yüzde 21'lik bir pazar payı elde etti. Apple cihazların, toplam akıllı telefon satışının yüzde 89'unu oluşturduğunun da altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; listede iPhone 13'ü, sırasıyla iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Pro ve iPhone 12 takip etti. iPhone 13 Pro Max, yüzde 3,4'lük bir pazar payı elde ederken iPhone 13 Pro, satışların yüzde 1,8'ini oluşturdu. iPhone SE 2022 ise yüzde 1,4'lük bir pazar payıyla listenin yedinci sırasına yerleşerek ilk 10'a giren diğer bir Apple ürünü oldu.

LİSTEDEKİ 10 AKILLI TELEFONDAN 7'Sİ, 5G DESTEKLİ

Diğer yandan; Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, Nisan ayının en çok satan Android telefonu oldu. Yüzde 1,5'lik bir pazar payıyla beşinci sıraya yerleşen cihazı, yüzde 1,4 pazar payına sahip Samsung Galaxy A13 takip etti. Samsung Galaxy A03 Core, Samsung Galaxy A53 5G ve Redmi Note 11 LTE ise listenin son 3 sırasına yerleşti.

Rapor, bu yıl 5G teknolojisinin önemli bir popülarite kazandığının da altını çizdi. Listedeki 10 telefondan 7'sinin, 5G destekli olduğu görüldü. Geçen yıl bu rakam, 4 telefonla sınırlıydı. Bununla birlikte; listedeki 5G destekli akıllı telefonların, toplam 5G telefon satışlarının üçte birini oluşturduğu kaydedildi. Counterpoint Research ayrıca, iPhone SE 2022'nin bir önceki aya göre üç haneli bir büyüme gösterdiğine dikkat çekti.