Niantic, yeni artırılmış gerçeklik oyununu duyurdu! Sokak basketbolu geri dönüyor...

Pokemon Go'nun geliştirici şirketi Niantic, yeni artırılmış gerçeklik tabanlı mobil oyununu duyurdu. “NBA-All World” isimli artırılmış gerçeklik oyununun, sokak basketboluna yeni bir anlam kazandıracağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Pokemon Go'nun ABD merkezli geliştirici şirketi Niantic, yeni artırılmış gerçeklik tabanlı mobil oyunu 'NBA-All World'ü duyurdu. Sokak basketboluna yeni bir anlam kazandırması beklenen artırılmış gerçeklik oyununun; oyuncuları bulundukları bölgede Chris Paul, Steph Curry ve James Harden gibi NBA yıldızlarını bulmak üzere görevlendireceği ifade edildi. Oyun tutkunlarının, 'NBA-All World'de mini oyunlar aracılığıyla sanal oyunculara meydan okuyabileceği ve onlarla rekabet ettikten sonra takımlarına dahil edebileceğinin de altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; NBA-All World oyuncuları, NBA yıldızlarına özel kıyafetler giydirebilecek. Spor mağazaları ve market gibi alanlarda bulunan eşyalarla da oyun içi koleksiyonlar genişletilebilecek. Oyuncular, kaydırma tabanlı komutlarla teke tek maçlar da yapabilecek. Bu karşılaşmalar, gerçek dünyadaki basketbol sahaları da dahil olmak üzere birçok alanda düzenlenebilecek.

NIANTIC, BİRKAÇ ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK OYUNU DAHA GELİŞTİRİYOR

Öte yandan; Niantic, Pokemon Go ve Pikmin Bloom'un ardından birkaç artırılmış gerçeklik oyunu üzerinde daha çalıştığına işaret etti. Deneme sürümü kullanıma sunulan 'Transformers: Heavy Metal'in, güncel olarak yalnızca birkaç ülkede mevcut olduğu belirtildi. Peridot oyununun da benzer bir aşamada olduğu dile getirildi.

NBA-All World'ün ne zaman yayınlanacağı ise henüz net olarak bilinmiyor. Fakat oyunun lansmanının yakın zamanda yapılması bekleniyor.