Neuralink kurucusu, istifasından bu yana 2 rakip şirkete yatırım yaptı

Beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisine yönelik çipler geliştiren girişim şirketi Neuralink kurucularından Max Hodak, 2021 yılındaki istifasından bu yana 2 rakip şirkete yatırım yaptı. Hodak, şirketten ayrılışının sebebine ilişkin detaylı bilgi paylaşımında bulunmamıştı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Elon Musk liderliğinde beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisine yönelik çipler geliştiren girişim şirketi Neuralink kurucularından Max Hodak'ın, 2021 yılındaki tartışmalı istifasından bu yana 2 rakip şirkete yatırım yaptığı ortaya çıktı. Neuralink ve Hodak, ayrılığın sebebine ilişkin detaylı bilgi paylaşımında bulunmamıştı.

Aksam.com.tr'nin Futurism'den aktardığı habere göre; Hodak, geçen yıl beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisine üzerine çalışmalar yürüten girişim şirketi Science Corp'a 47 milyon dolarlık fon sağladı. Neuralink'in kurucu ortağı, benzer şekilde başka bir rakip şirket olan Synchron'a da kısa bir süre önce yatırım yaptığını açıkladı. Hodak, daha önce Synchron'un danışma kurulunda da görev almıştı.

Hodak, konuya ilişkin açıklamasında "Yolculuklarına eşlik etme fırsatı bulduğum için çok heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

SYNCHRON, NEURALİNK'İN AKSİNE İNSANLI DENEYLERE BAŞLADI

Diğer yandan; Synchron ve Neuralink'in benzer hedefleri olsa da Synchron, kendisini rakibinden birkaç temel noktada ayırıyor. Şirketin; Neuralink'in aksine beyne, bir çip yerleştirerek değil, kan damarları yoluyla eriştiği biliniyor. Daha sonra elektrotlar, beyin damarlarının duvarlarına yerleştiriliyor. Böylece, beynin hassas dokusuna nüfuz etmenin önüne geçiliyor.

Bununla birlikte; Synchron, halihazırda insanlı deneylere başladı. Şirketin geliştirdiği teknoloji ile Aralık ayında bir ALS hastası, "Merhaba dünya!" ifadelerini kullandığı bir Twitter paylaşımı yapmıştı. Neuralink ise henüz insanlı deneylere başlamadı. Musk, geçen yılın Aralık ayında Neuralink çiplerinin 2022'de insan beynine yerleştirilmeye başlanacağını duyurdu. Fakat dünyaca ünlü CEO, deneylere ilişkin kesin bir zaman çizelgesi paylaşmadı.