Netflix'ten ABD zammı: Abonelik fiyatları, 2 dolara kadar artıyor

Netflix, ABD ve Kanada ağında abonelik fiyatlarını güncelleyeceğini açıkladı. Fiyatların, abonelik tipine göre 2 dolara kadar artış yaşayacağı ifade edildi. Dijital yayın platformunun, Türkiye'de özel bir fiyat politikası uyguladığı biliniyordu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Dijital yayın devi Netflix, ABD ve Kanada ağındaki kullanıcılar için abonelik fiyatlarına zam yapacağını açıkladı. Aylık abonelik ücretlerinin, abonelik tipine göre 1 ve 2 dolar aralığında artış yaşayacağı ifade edildi. ABD'de 'Standart' abonelik paketinin aylık ücreti, 13,99 dolardan 15,49 dolara yükseldi. 'Premium' abonelik ücretinin ise 18 dolardan 19,99 dolara çıkacağı belirtildi. Netflix'in resmi 'Yardım' sayfası da fiyat zammını doğruladı.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Kanada'da ise 'Standart' abonelik paketinin aylık ücreti, 15,99 dolardan 16,49 dolara yükseldi. 'Standart' paketin, yalnızca aynı anda 2 farklı ekran kullanımını kapsadığı biliniyordu. 'Premium' abonelik paketi ise aynı anda 4 farklı ekran kullanımını ve Ultra HD görüntü kalitesini destekliyordu.

ABONELİK ÜCRETİ, 10 YIL ÖNCE 8 DOLARDI

Öte yandan; Türkiye'ye özel bir fiyat politikası uygulayan Netflix, abonelik ücretlerinde birkaç yılda bir benzer zamlar yapıyor. Dijital yayın devinin, 2020 yılı sonunda da Kuzey Amerika'da ücret güncellemesi yaptığı biliniyor. Benzer şekilde; 2019'un Ocak ayında, 2017'nin Ekim ayında, 2015'in Ekim ayında ve 2014'ün Mayıs ayında da fiyatların güncellendiği ifade ediliyor. Platformun, 10 yıl önce 8 dolarlık bir abonelik ücretiyle kullanıma sunulduğu belirtiliyor.