Netflix'e hissedarlarından dava! Abone düşüşünü gizledi...

Netflix hissedarları, şirkete 6 ay boyunca abone sayısındaki düşüşü sakladığı gerekçesiyle dava açtı. Abone sayısındaki düşüş, Netflix hisselerinin de değer kaybetmesine neden oldu.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Popüler dijital yayın platformu Netflix'in hissedarları, San Francisco federal bölge mahkemesine başvurarak şirkete dava açtı. Netflix'in 6 ay boyunca abone sayısındaki düşüşü saklaması, davaya gerekçe gösterildi. Dava dosyasında, Netflix Genel Müdürleri Reed Hastings ve Ted Sarandos ile Netflix Finans Direktörü Spencer Neumann sanık sıfatıyla yer aldı.

Dosyada yer alan iddialar; Netflix'in, 19 Ekim 2021 ve 19 Nisan 2022 tarihleri arasında abone sayısındaki gözle görülür düşüşü hissedarlarından gizleyerek yatırımcılarını yanlış bilgilendirdiğine işaret etti. Hissedarlar, bu kapsamda Netflix'ten tazminat talebinde bulundu. Abone sayısındaki düşüş, Netflix hisselerinin de değer kaybetmesine yol açtı.

ELON MUSK, NETFLIX'İN ABONE KAYBETMESİNİN SEBEBİNİ AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan; Netflix, gerçekleştirdiği son mali toplantıda 10 yıldan uzun bir süredir ilk kez bir çeyrekte abone kaybı yaşadığını açıklamıştı. Son dönemlerde daha fazla içerik çıkarmaya odaklanan ve artan harcamalara bağlı olarak abonelik paketlerinde zam yapmak durumunda kalan platformun, ABD ve Kanada'da zamlar nedeniyle 600 binden fazla abone kaybettiği tahmin edilmişti.

Bunun üzerine şirket, abone sayısını artırmaya yönelik daha uygun fiyatlı bir reklamlı abonelik paketi üzerinde çalışmaya başlamıştı. Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk ise resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu. Paylaşımında dijital yayın devini eleştiren Elon Musk, platformun abone kaybetmesinin asıl nedenini politik doğruculuğa bağlamıştı.