Netflix hisseleri, birkaç saat içerisinde yüzde 20 değer kaybetti: İşte nedeni!

Netflix hisseleri, ABD'de piyasalar açılmadan birkaç saat önce yüzde 20 değer kaybetti. Şirketin hisse senedi fiyatı, saatler içerisinde 508 dolardan 402 dolar seviyesine geriledi. Hisselerde yaşanan düşüşün ana sebebinin, şirket tarafından paylaşılan bir rapor olduğu ifade edildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Popüler dijital yayın platformu Netflix'in hisseleri, ABD'de piyasalar açılmadan birkaç saat önce yüzde 20'nin üzerinde değer kaybetti. NASDAQ borsasına kayıtlı olan şirketin hisse senedi fiyatı, piyasalar açılmadan önce yapılan işlemler sırasında saatler içerisinde 508 dolardan 402 dolara geriledi. Yaşanan gelişmeyle birlikte Netflix, piyasa değerinde milyarlarca dolarlık kayıp yaşamış oldu.

Hisselerde yaşanan düşüşün ana sebebinin ise şirket tarafından paylaşılan bir çeyrek raporu olduğu ifade edildi. Rapor; Netflix'in, 2021 yılının dördüncü çeyreğinde beklentinin altında bir performans sergilediğine işaret ediyordu. Netflix, 2021 yılı boyunca 8,5 milyon abone kazanmayı hedefliyordu. Ancak platform, geçen yıl 8,28 milyon yeni abone kazandığını açıkladı ve bu sayıya ulaşamadı.

NETFLİX'İN HEDEFİ, BEKLENTİLERİN 3 KAT ALTINDA KALDI

Bununla birlikte; raporda, Netflix'in 2022'nin ilk çeyreğinde toplam 224,3 milyon aboneye sahip olmayı hedeflediği dile getirilmişti. Bu sayı, güncel abone sayısında 2,5 milyonluk bir artışa tekabül ediyordu. Analistler ise platformun, aynı dönemde 6,93 milyon yeni abone kazanmasını bekliyordu. Netflix'in hedefi, beklentilerin 3 kat altında kalınca hisselerde ani bir düşüş yaşandığı kaydedildi.